Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Cultureel festival tijdens Inkom

Voor het eerst een heus festival in het stadspark met theater, muziek, dans, film en andere kunsten: Culture Valley. Met als belangrijke gast de in Nederland populaire band Kensington.

En een middag muziek – van hiphop tot Balkanbeat - in de Geusselt: IndepenDANCE. De Inkom 2011 (van 23 tot en met 26 augustus) is geen zuivere kopie van die van 2010, vertelt Inkom-voorzitter Anne van Tetering. “Er komen steeds meer masterstudenten naar Maastricht, de universiteit wordt steeds internationaler en als je aan Maastricht denkt dan denk je aan cultuur. In onze programmering hebben we hierop ingespeeld.”

Op woensdagochtend probeert de Werkgroep Inkom de Nederlandse en buitenlandse nieuwkomers nader tot elkaar te brengen door het nieuwe programmaonderdeel I’m international. “Nu is er een duidelijke splitsing tussen het Nederlandse en buitenlandse studentenleven in Maastricht. Wij willen op die ochtend over en weer begrip kweken. Buitenlandse leden van studentenverenigingen vertellen over hun ervaringen, Nederlanders vertellen over hun lidmaatschap van internationale clubs.”

Ook dit jaar is er op de openingsdag weer een feestelijke optocht van Randwijck naar de binnenstad en staat er op donderdag weer een barbecue op het programma, voorafgaand aan Culture Valley. Het traditionele infofestival is verhuisd van de avond naar de middag. Van Tetering: “We denken dat dat de animo zal verhogen.”

 

Riki Janssen

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)