Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Geen laptopverbod bij psychologie

Psychologiestudenten mogen een laptop gebruiken in de onderwijsbijeenkomsten tenzij de blokcoördinator goede redenen heeft om het te verbieden. Het is dus geen vanzelfsprekend recht. Dit beleid volgt uit een enquête die de faculteit onlangs naar docenten en student-tutoren stuurde.

Of eigenlijk: een poll, want alles draaide om één vraag: wel of geen laptops in de onderwijsgroep? Van de 151 ondervraagden heeft 40 procent er geen moeite mee, 32 procent wil ervan af, en 26 procent vindt dat de blokcoördinator moet beslissen.

De critici opperen dat sommige studenten zich achter hun laptop verschuilen en zich onttrekken aan de discusssie. Ook het pgo-proces kan ontsporen. "In de brainstormfase is het onhandig als studenten Wikipedia raadplegen in plaats van hun voorkennis activeren", zegt opleidingsdirecteur Michael Capalbo. "Tijdens de nabespreking is het apparaat juist erg handig, omdat je je aantekeningen meteen digitaal hebt."

Een jaar geleden hield de rechtenfaculteit eenzelfde enquête, met dat verschil dat ook studenten meededen. De reacties waren overwegend positief. Studenten vonden de laptop vooral handig, al stoorden sommigen zich aan het geklik van de toetsen. Een enkele tutor vond het lastig om te checken wat studenten precies aan het doen waren. 

 

Maurice Timmermans

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)