Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

CW-student Unesco-jongerenvertegenwoordiger

Anne Schepers, derdejaars cultuurwetenschappen en freelancer voor Observant, is dinsdagavond uitgeroepen tot Unesco-jongerenvertegenwoordiger.

De komende twee jaar gaat Schepers jongeren interesseren voor culturele diversiteit en immaterieel erfgoed, gastlessen en workshops geven, spreken op de Unesco-vergadering in Parijs en de mening van jongeren doorgeven aan beleidsmakers en politici.

Schepers moest dinsdagavond een presentatie geven tijdens de algemene vergadering van de Nederlandse jongerenorganisaties. Daarna konden de besturen op haar of de andere kandidaat, Floor Koornneef uit Leiderdorp, stemmen. “Het was heel spannend. Na de eerste stemronde was de stand gelijk, omdat veel mensen blanco hadden gestemd”, vertelt Schepers. “Na een tweede ronde won ik met 1 stem verschil.” Ze gaf zich op om meer ervaring op te doen. “Ik heb mijn bachelor bijna afgerond. Als ik nu meteen aan mijn master zou beginnen, ben ik op mijn 22e klaar met studeren.”

Schepers is de tweede jongerenvertegenwoordiger van de Universiteit Maastricht, eerder werd UCM-student Dirk Janssen VN-jongerenvertegenwoordiger.

 

Cleo Freriks

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)