Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Bijverdienregels prominenter op DUO-site

De bijverdiensten voor studenten worden per kalenderjaar berekend, en dat blijft zo. En het geld dat tussen twee studies in wordt verdiend, telt als het aan staatssecretaris Zijlstra ligt gewoon mee voor het verzamelinkomen.

VVD-Kamerlid Anne-Wil Lucas leek het logischer om de periode waarin studenten bijverdienen gelijk te laten lopen met het collegejaar. Maar daar wil staatssecretaris Zijlstra niet aan, omdat de Belastingdienst met kalenderjaren werkt en een ander systeem om die reden “vrijwel onuitvoerbaar is”.

Het Kamerlid stelde vragen naar aanleiding van een bericht over een student die de bijverdiengrens overschreed doordat ook de maanden meetelden waarin ze tussen haar mbo- en hbo-opleiding werkte. Leidt het meetellen van die periode niet tot scheve situaties, wilde Lucas weten. En was de communicatie naar studenten hierover wel goed genoeg geweest? Op de site van DUO zou de regeling niet vermeld staan.

Maar volgens de staatssecretaris was daar geen sprake van. Studenten konden op de site doorklikken naar de folder ‘bijverdienen’, waarin de regels duidelijk staan uitgelegd. Niettemin “heeft DUO de informatievoorziening inmiddels verder verbeterd door de desbetreffende teksten ook rechtstreeks op de webpagina’s te zetten”.

 

HOP, Marijke de Vries

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)