Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Vier Fulbright-beurzen

Twee (oud)-studenten, een promovenda en een onderzoeker van de Universiteit Maastricht hebben deze week een Fulbright-beurs ontvangen. Daarmee kunnen zij voor een bepaalde periode studeren of onderzoek doen aan een Amerikaanse universiteit.

Marie Zwetsloot, UCM-alumna, gaat een master in Soil & Crop Sciences doen aan de Noord-Amerikaanse Cornell University. En ook Esther Versluis, senior onderzoeker aan de faculteit cultuur- en maatschappijwetenschappen, vertrekt naar Cornell. Zij gaat onderzoek doen bij de vakgroep Science and Technology. Hanne Duindam, student aan het University College, zal de master Clinical Psychology en Play Therapy volgen aan de University of North Carolina. Dalena van der Kloet, promovenda aan de faculteit psychologie en neurowetenschap, zal haar onderzoek naar ‘sleep normalization and the decrease of dissociative symptoms’ voortzetten in Amerika.

De Fulbright-beurzen zijn vernoemd naar J. William Fulbright, een Amerikaanse senator die in 1946 voorstelde om de opbrengst van de verkoop van oorlogsmaterieel te spenderen aan een wereldwijd uitwisselingsprogramma.

 

WD

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)