Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

VVD zet Open Universiteit te koop

De Open Universiteit doet volgens de VVD niet meer waarvoor zij bedoeld is. Als daar geen verandering in komt, is verkoop aan een particuliere partij een serieuze optie.

VVD-Kamerlid Anne-Wil Lucas zei dit woensdagmiddag  tijdens het kamerdebat over de onderwijsbegroting. De overheid moet volgens haar kritisch kijken of elke onderwijseuro wel goed besteed wordt. Bij de Open Universiteit is dat volgens haar niet meer het geval. Die houdt zich volgens haar allang niet meer primair bezig met tweede-kans-onderwijs. Ruim twee derde van haar studenten zou al eerder een opleiding op hbo- of wo-niveau hebben afgerond.

De VVD-er wil dat de Open Universiteit op een andere wijze gaat opereren: “Daarbij houden we wat ons betreft alle opties open, inclusief verkoop van de Open Universiteit aan een particuliere partij.”

De private markt voor hbo-afstandsonderwijs functioneert volgens haar prima, “dus waarom zouden we de Open Universiteit nog het alleenrecht op universitair afstandsonderwijs geven. Dat leidt dat tot oneerlijke concurrentie en dat moeten we voorkomen.”

Het bestuur van de Open Universiteit kon nog niet reageren.

 

HOP, Hein Cuppen

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)