Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Simon Robben clinicus van het jaar

Simon Robben clinicus van het jaar

Photographer:Fotograaf: Foto: Joey Roberts

Voor de tweede keer!

“Het begrip hoogleraar is toe aan een revisie”, betoogt Piet Leroy, de kinderarts-intensivist die in 2010 door de Maastrichtse co-assistenten uitgeroepen werd tot clinicus van het jaar. De titel moet gereserveerd worden voor mensen die “op hoog niveau betrokken zijn bij het onderwijs, die bijvoorbeeld een keer clinicus van het jaar zijn geweest. Goede onderzoekers kunnen we dan hoogvliegers of zo noemen.” Applaus.

Vrijdagmiddag 2 december, 18.00 uur. In het bomvolle AZM-café Au Coin is de verkiezing tot clinicus van het jaar 2010-2011 – georganiseerd door Pulse Master (onderdeel van de medische studievereniging Pulse) - begonnen. In rap tempo worden de genomineerden naar voren geroepen. De bloemen en oorkonde voor de beste huisartsbegeleider gaan naar Wil Keulers. En de beste arts-assistenten, zo blijkt uit de enquête, zijn Björn Telgenkamp (“gezellig en veel kennis”) van de afdeling chirurgie van het Atrium MC Heerlen en Ivo Nagtzaam (“enthousiast, zorgt dat de co zich deel van het team voelt”) van dermatologie in het AZM.

Dan is het de beurt aan de specialisten. En opnieuw doet de Heerlense afdeling chirurgie goede zaken. Het gouden speldje in de vorm van een stethoscoop, de eer en de 1000 euro voor een studiereis van de Stichting Annadal, zijn voor Erik Belgers. Hij is volgens de driehonderd Maastrichtse co’s die meededen aan de enquête zeer kundig, “straight forward en hij vertelt nooit onzin”.

In het rijtje van de vijf genomineerden specialisten uit het AZM staat een oude bekende: kinderradioloog Simon Robben. Vijf jaar geleden krijg hij al eens de gouden stethoscoop opgespeld. Hij is zichtbaar verrast als Hester Vunderink van Pulse Master hem opnieuw als winnaar aanwijst. Zijn humor en goede uitleg zijn legendarisch, legt ze uit. “Hij is de enige man die de kelder van het ziekenhuis leuk maakt. Hij is de held van radiologie.” Met een brede grijns pakt hij de microfoon voor een laatste woord: “Als ik nu geen hoogleraar wordt Piet, dan weet ik het niet meer.”

 

Riki Janssen

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)