Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Meeste publicaties

Als het gaat om medisch onderwijs hebben Maastrichtse wetenschappers wereldwijd in de afgelopen twintig jaar het meest gepubliceerd. Dat blijkt uit een studie van de Nanyang Technological University Singapore. Van de Maastrichtenaren verschenen een kleine driehonderd artikelen in gezaghebbende vakbladen, meer dan uit Harvard, Washington en Toronto. Iets soortgelijks bleek ook vorig jaar tijdens een congres in Washington.

De UM-hoogleraren Cees van der Vleuten en Albert Scherpbier voeren de lijst aan met respectievelijk 171 en 114 publicaties; op de vijfde plaats staat Diana Dolmans met vijftig. Scherpbier: “We schrijven niet alleen veel maar werken ook goed samen in teams. Dat geldt ook voor promovendi, die allemaal omringd worden door drie medewerkers.”

In de top tien van meest geciteerde wetenschappers staat de Canadese pgo-deskundige Geoff Norman, met wie de Maastrichtse deskundigen nauw samenwerken, op nummer één. Van de Maastrichtenaren bezet Van der Vleuten de vierde plaats.

“Kwestie van tijd”, zegt decaan Scherpbier. “Cees is langer bezig, ik piek pas sinds kort. Het duurt een tijd voordat mensen naar je gaan verwijzen. Ik kom ook in die top tien. Zeker weten.”

 

Maurice Timmermans

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)