Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Zakken voor je thesis

Voortaan moeten masterstudenten bij de School of Business and Economics binnen zeven maanden hun scriptie afronden, anders zijn ze officieel ‘gezakt’. Wie het evenmin redt in de herkansingsperiode van drie maanden, moet weer van voren af aan beginnen. Wat betekent: een nieuw onderwerp zoeken en een nieuwe begeleider. 

De regeling, die met terugwerkende kracht vanaf september 2011 ingaat, moet een einde maken aan een bekend probleem: veel studenten doen te lang over hun master. Van degenen die in 2007 en 2008 begonnen, heeft een kwart minstens één jaar vertraging opgelopen, tonen facultaire cijfers. De reden: om meer kans te maken op de arbeidsmarkt ‘stapelen’ ze vaak extra vakken terwijl de scriptie op de plank blijft liggen. Ondertussen loopt de faculteit diplomagelden mis en doen studenten langer over hun opleiding dan nodig, waardoor ze als langstudeerders worden aangemerkt en drieduizend euro collegegeld moeten betalen.

Drie weken geleden heeft SBE een poging gedaan om in contact te komen met 650 masterstudenten die uit het zicht zijn geraakt. “De respons is groot”, zegt studieadviseur Wim Bogaert. “Zo’n 70 procent heeft zich gemeld. Vorig jaar hebben we dat ook gedaan en toen zijn 350 studenten meer afgestudeerd dan gemiddeld. Dus het loont wel degelijk.”

 

Maurice Timmermans

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)