Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS
Liveblog: de UM en de coronacrisis

Liveblog: de UM en de coronacrisis

DO 14 JAN -BSA wordt verlaagd Gezien de coronacrisis en de onlangs verlengde lockdown, kiezen de 14 universiteiten, incluis de Universiteit Maastricht, er toch voor om de norm voor het bindend studieadvies dit collegejaar generiek te verlagen met 10 à 15 procent.   WO 13 JAN -De lockdown is verlengd tot 9 februari, periode ...

Nu het kabinet gevallen is…

NEDERLAND. Het kabinet is vandaag gevallen over de toeslagenaffaire. Dat heeft ook gevolgen voor het hoger onderwijs, want vermoedelijk gaan allerlei wetsvoorstellen even de koelkast in. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met loting voor populaire studies?
De joggingbroek is vervangen door een spijkerbroek

De joggingbroek is vervangen door een spijkerbroek

Het voelt als een uitstapje, de joggingbroek is vervangen door een spijkerbroek, boterhammen gesmeerd, tas ingepakt, mondkapje bij de hand. Ik heb vandaag een afspraak in de stad voor een afscheidsinterview. De kamer van de geïnterviewde zou corona-technisch groot genoeg zijn, is me verzekerd. Maar ik merk dat al die verhalen over de Engelse varian...

Ook Kamerleden zien werkkapitaal voor onderzoekers wel zitten

NEDERLAND. Een eigen werkkapitaal, waarvoor onderzoekers niet hoeven aan te kloppen bij onderzoeksfinanciers? Kamerleden vinden dat een goed idee van wetenschapsgenootschap KNAW. Maar gaan die rolling grants niet averechts werken, vragen ze zich af.
Studenten maken duurzaamheidsgids voor Maastricht

Studenten maken duurzaamheidsgids voor Maastricht

MAASTRICHT. Studenten van Maastricht for Climate hebben een website opgezet die lezers door een duurzamer leven gidst. Van algemene informatie- wat kunnen mensen doen tegen klimaatverandering - tot specifieke tips: waar kun je in Maastricht duurzame kleding kopen. De website gaat maandag 18 januari online en is zowel in het Nederlands als het Engel...
Universiteiten versoepelen bsa alsnog

Universiteiten versoepelen bsa alsnog

NEDERLAND/ MAASTRICHT. Gezien de coronacrisis en de onlangs verlengde lockdown, kiezen de 14 universiteiten, incluis de Universiteit Maastricht, er toch voor om de norm voor het bindend studieadvies dit collegejaar generiek te verlagen met 10 à 15 procent.

Politieke partijen hebben grootse plannen voor het onderzoeksbudget

NEDERLAND. Over twee maanden zijn er verkiezingen voor de Tweede Kamer. Wat staat er in de programma’s van de politieke partijen over de financiering van het wetenschappelijk onderzoek?

Ministerie start proef met sneltesten studenten

NEDERLAND. De lockdown duurt minstens drie weken langer. Om te onderzoeken of er op termijn toch meer fysiek onderwijs mogelijk is, begint het ministerie in meerdere steden een proef met sneltesten. Groningen bijt volgende week het spits af.  
Verlenging lockdown: onderwijsperiode 4 online, diesviering aangepast

Verlenging lockdown: onderwijsperiode 4 online, diesviering aangepast

MAASTRICHT. Nu de lockdown in Nederland nog tot zeker 9 februari duurt, heeft de universiteit besloten dat het onderwijs in periode 4 ook online zal plaatsvinden. Het programma voor de Dies Natalis – de 45e verjaardag van de Universiteit Maastricht – is danig uitgekleed.
Gesprekken over literatuur op twitter

Gesprekken over literatuur op twitter

​Bart Penders, universitair hoofddocent metamedica bij de faculteit Health Medicine and Life sciences (FHML), mist de informele gesprekjes op het werk, met collega’s, maar ook met studenten. Over hoe het gaat, maar ook over vakliteratuur. Toch brengt deze periode ook positieve dingen met zich mee. Penders besteedt meer tijd met zijn dochters ...
Pagina 1 van 1084Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste