Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Verkassen voor je master

Wie een master in een andere stad gaat doen, heeft ook een nieuwe kamer nodig. De kamermarkt in de twaalf Nederlandse universiteitssteden verschilt behoorlijk. De zoektocht in Amsterdam kan lang duren, terwijl in Leiden niet-corpsleden moeilijker aan de bak komen. Alles wat je moet weten per stad én vier kamers in de aanbieding.

Studenten willen kwaliteit, maar verkassen zelden

Een master is het logische vervolg op de bachelor, vinden universitaire studenten. Ze letten bij hun keuze op inhoud, kwaliteit en beroepsperspectief, maar verhuizen slechts zelden voor de vervolgopleiding. Hun mobiliteit wordt belemmerd door gebrek aan voorlichting, toelatingseisen en extra kosten.

Wie: Marijtje Koolschijn

Master: Psychology and Law, UM Bachelor: University College Utrecht

Wie: Rick Hölsgens

Master: European program on society, science and technology (ESST), UM Bachelor: Industrial Design, TU Eindhoven

Wie: Tabe Dwinger

Master: Globalisation and Law, UM Bachelor: University College Utrecht

"Het is dus niet mijn bedoeling dat mensen na de bachelor ophouden met studeren"

Van grote Europese onderwijsidealen kan hij niet worden beschuldigd. En aan internationale streefcijfers heeft hij een broertje dood. Minister Plasterk vindt het al prachtig dat de invoering van het bachelor-masterstelsel zo ver is gevorderd. Nu stapje voor stapje verder.

Wie: Liz Brower

Master: Biomedical Science, Leiden Bachelor: University College Maastricht

Wie: Marijke de Vries

Master: journalistiek (duur 1,5 jaar) in Groningen Bachelor: cultuurwetenschappen in Maastricht

If you're so smart

De kwaliteit van de universiteit is de afgelopen twintig jaar enorm verbeterd. Ik heb de tijd nog meegemaakt waarin een doctorandus hoogleraar kon worden en in zijn hele leven nooit één fatsoenlijk wetenschappelijk artikel schreef, maar zichzelf ondertussen wel heel belangrijk vond. Of de universitaire docent die neerkeek op onderzoekers die wel pu...

Epulis

Mijn koelkast is gevuld met ontbijtdrankjes, pudding, soep en yoghurt. Al twee dagen eet ik niets anders. Terwijl zonnestralen lonkend door de ramen prikken zit ik koortsig op de bank, wezenloos van de ene naar de andere commercial te zappen. En dat in mijn eerste vrije week van het jaar. Twee weken geleden ging ik nietsvermoedend naar het academi...

Pagina 1075 van 1084Eerste   Vorige   1070  1071  1072  1073  1074  [1075]  1076  1077  1078  1079  Volgende   Laatste