Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor november 2009

Plasterk verwerpt zware kritiek Raad van State op accreditatiewet

De Raad van State heeft gehakt gemaakt van het wetsvoorstel voor een nieuw keuringsstelsel. Minister Plasterk trekt zich er weinig van aan en gooit er zelfs een schepje bovenop: instellingen mogen hun opleidingen meteen al ‘beperkt’ laten toetsen.

Weer mag pedofiel geen pedagogiek studeren

De Universiteit van Utrecht mocht de zelfverklaarde pedofiel Norbert de Jonge weren bij haar opleiding pedagogiek. Dat heeft het College van Beroep voor het Hoger Onderwijs vorige week beslist.

Kans op een baan: matig

Afgestudeerde juristen, technici en economen zullen de komende jaren minder gemakkelijk een geschikte baan vinden. Hun vooruitzichten zijn matig, zeggen deskundigen. Twee jaar geleden leek het voor juristen nog eenvoudig op de arbeidsmarkt. Hun kans op een leuke baan was ‘goed’. Maar de crisis heeft roet in het eten gestrooid. Het ziet er nu ‘matig...

Onderwijswetenschappen mogen zich bewijzen

Een commissie onder leiding van de Nijmeegse burgemeester Thom de Graaf gaat een plan maken voor de toekomst van de onderwijswetenschappen. Dat heeft minister Plasterk vandaag laten weten.

Studentenprotest in Californië

Steeds meer buitenlanders studeerden vorig jaar in de VS, maar of die stijging doorzet is de vraag. Universiteiten hebben er moeite de eindjes aan elkaar te knopen. In Californië stijgen de tuition fees met 32 procent, tot ongenoegen van de studenten.

Vraag je OV-chipkaart aan!

Even snel op 2 januari een OV-jaarkaart scoren bij het postkantoor zit er in 2010 niet meer in. De ‘papieren’ kaart verdwijnt helemaal en wordt vervangen door de Studenten OV-chipkaart. En die moet ruim van tevoren worden aangevraagd.

“Blij dat de deeltjesversneller weer werkt”

Hij weet nog precies waar hij liep toen zijn mobiele telefoon afging en hij hoorde dat de deeltjesversneller kortsluiting had gehad. Nu draait die weer en kan natuurkundige en NWO-voorzitter Jos Engelen weer opgelucht ademhalen.  

Darwin, Freud, Marx

Al maanden heb ik de indruk dat elke week The Origin of Species van Darwin honderdvijftig jaar geleden is verschenen. Het schijnt echter dat pas deze week dit heugelijke feit herdacht dient te worden. Merkwaardig genoeg valt er nog iets te vieren. Het is eveneens honderdvijftig jaar geleden dat Karl Marx zijn Zur Kritik der politischen Ökonomie pub...

Plasterk blijft promovendi steunen

Minister Plasterk is blij met de uitspraak van de Groningse rechtbank dat promovendi als werknemers behandeld moeten worden. Die uitspraak beschouwt hij als ondersteuning van zijn beleid.

Muziek weet onderbuik te vinden

Al eens eerder heb ik gedebiteerd dat hoe goed en knap muziek ook in elkaar zit, als er geen ‘klik’ plaatsvindt, het een theoretische exercitie blijft. Simpeler gesteld: ‘knap gedaan’ of ‘leuk gevonden’ is niet hetzelfde als ‘mooi’ of ‘goed’. De eerste twee kunnen enigszins objectief worden vastgesteld, de andere kwalificaties zijn een kwestie van ...

Pagina 3 van 12Eerste   Vorige   1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste