Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor november 2009

Stand november 2009: 12 procent hoogleraren UM is vrouw

Het streven van de Universiteit Maastricht - opgenomen in het Strategisch Plan 2005-2010 - om volgend jaar 20 procent vrouwelijke hoogleraren in haar midden te hebben, lijkt onhaalbaar. Op dit moment bezetten 42 vrouwen een leerstoel (23 een gewone, 19 een bijzondere). Dat is een dikke 12 procent van het totaal van 343.
Calatrava overweegt juridische stappen tegen UM

Calatrava overweegt juridische stappen tegen UM

De gouverneur, de burgemeester en collegevoorzitter Jo Ritzen bejubelden vorig jaar nog het campusontwerp van architect Calatrava. Toch zou diezelfde Ritzen al in een heel vroeg stadium aan Servatius hebben laten weten dat Calatrava een ruziezoeker is en dat zijn projecten altijd duurder uitvallen. Dat zei UM-bestuurder André Postema vorige week op...

Meer geld voor onderwijs nodig

Hou op met overbodige franje als het academische leiderschapsprogramma en een kantoor in India, en besteed dat geld aan de verbetering van het onderwijs. Dat is een van de opvallende aanbevelingen van een adviesrapport dat op verzoek van rector Gerard Mols is geschreven.

Hoogopgeleide allochtonen voelen crisis

Onder allochtonen loopt de werkloosheid snel op, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Zelfs als ze een hbo- of wo-diploma op zak hebben.

Minder Amerikaanse studenten in Nederland

Nederland trok vorig jaar 4,7 procent minder Amerikaanse studenten, terwijl er wel 8,5 procent meer Amerikanen buiten de VS gingen studeren.

Extra geld geesteswetenschappen verdeeld

De tien geesteswetenschappelijke faculteiten ontvangen voor 2009 en begin 2010 in totaal twee miljoen euro aan extra steun. Het Maastrichtse cultuur- en maatschappijwetenschappen kan rekenen op bijna 120 duizend euro. De in financiële nood verkerende geesteswetenschappen mogen de extra subsidie gebruiken voor het verbeteren van hun onderwijsaanbod...

Premie studentenverzekering omhoog

Studenten betalen volgend jaar 3,35 euro per maand meer voor hun collectieve basisverzekering bij Zilveren Kruis Achmea. Dat is een stijging van 4 procent. De maandpremie bedraagt dan 86,85 euro. Dat hebben studentenorganisaties LSVb en ISO laten weten. Ze zetten het contract met de zorgverzekeraar voort, waardoor studenten opnieuw collectiviteits...

Plasterk wacht op ambtenaren

Als de basisbeurs wordt afgeschaft en vervangen door een leenstelsel, dan moet het daarmee bespaarde geld wel ten goede komen aan het hoger onderwijs, vindt de VVD. Maar minister Plasterk wil dit niet toezeggen.

Tèlkens weer

Ik loop toch al heel wat jaartjes mee op de Berg, maar steeds vaker knijp ik mezelf in de arm om te controleren of het echt is, of ik hier werkelijk zit en dagelijks mijn bijdrage mag leveren. Wat ben ik toch een bevoorrecht mens! Te mogen werken voor en onder (of onder en voor, ik weet nooit wat het eerst komt) bestuurders van het kaliber van ons ...

Bijna 23 duizend dubbelstudenten

Worden studenten te weinig uitgedaagd? Misschien moeten ze dan het goede voorbeeld van 23 duizend dubbelstudenten volgen en een tweede studie oppikken. Aan de universiteit is dit vrij normaal, maar ook bijna tienduizend hbo’ers doen het.
Pagina 4 van 12Eerste   Vorige   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste