Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor april 2009

Personeel hekelt 'asociaal' plan Unicatering

Het sociaal plan dat vorige week woensdag aan het personeel van Unicatering is gepresenteerd, is slecht gevallen. Het college van bestuur wil Unicatering privatiseren in het kader van het universiteitsbrede bezuinigingsproject Stroomlijning.

Duizend euro

Karin van der Ven, een van de oprichters van Jules and You, is de winnaar van de tweede ronde van de businessplancompetitie.

Postema past HRM-nota aan

De fel door de universiteitsraad bekritiseerde HRM-nota van het college van bestuur wordt aangepast. Dat is de uitkomst van de zitting van de voltallige U-Raad vorige week.

Betere integratie buitenlanders

De integratie van buitenlandse studenten moet beter. Dat vindt de studentengeleding in de universiteitsraad, die een notitie over dit onderwerp vorige week in de raad bracht. Het college van bestuur steunt de uitgangspunten en zal een werkgroep in het leven roepen onder leiding van rector Mols.

Mailadressen "ramp"

"Een ramp en een recept voor vergissingen." Dat vond Arjan Blokland, lid van de universiteitsraad voor het wetenschappelijk personeel, vorige week van het nieuwe e-mailadres dat binnenkort nagenoeg universiteitsbreed wordt ingevoerd. Unimaas.nl, plus de aanduiding van de vakgroep of afdeling en de faculteit verdwijnt, voortaan bestaat een mailadres...

Een psychiater in de rol van Schweinehund

Er was geen enkel bewijs dat de therapie werkte. En toch kon psychiater Jan Bastiaans tot in de jaren tachtig doorgaan met zijn omstreden LSD-behandelingen van oorlogsslachtoffers. Hoe kan dat? Die vraag stelt NIOD-onderzoeker Bram Enning in zijn proefschrift De oorlog van Bastiaans, waarop hij gisteren aan de Universiteit Maastricht is gepromoveer...

"Naïef, onverantwoord, onrealistisch, simplistisch"

Stop met de hulp aan Afrika! Dat zegt de Zambiaanse econoom Dambisa Moyo in haar boek Dead Aid. De niet te stelpen westerse geldstroom zou corruptie in de hand werken, de democratie ondermijnen, bureaucratie bevorderen en aanzetten tot inflatie, luiheid en inertie. Maastrichtse deskundigen houden Moyo's opvattingen tegen het licht.

Beste Myrte,

Met enige verbazing las ik jouw column over het bachelorblok 'Vermogensrecht'. Natuurlijk, wanneer de stof van een blok je niet aanspreekt, is het goed mogelijk dat het verwerken ervan moeizaam gaat en tot een onvoldoende voor de toets leidt. Voor jou wordt het dan misschien een struikelblok. Om het blok dan ook in algemene zin te bestempelen als '...

Frietjes met pindasaus (27)

Naomi huivert. Waar is ze aan begonnen? Verscholen onder Wouters dekbed slaat Naomi het schouwspel gade. De twee silhouetten in de gang krullen om elkaar heen. Wat... in hemelsnaam? Naomi voelt haar vingernagels van de zenuwen in haar eigen vel klauwen. Kalm blijven nu, beveelt ze zichzelf. Niet panikeren! En vooral, ervoor zorgen dat niemand merkt...

Afgestudeerde bachelor honkvast

De Nederlandse afgestudeerde bachelor lijkt vooralsnog honkvast. Hij kiest niet voor een masteropleiding in een andere stad of over de grens, maar blijft zitten waar hij zit. Slechts een handjevol studenten dat in 2006 en 2007 aan een master begon - ongeveer 6 procent - vertrok naar een andere Nederlandse universiteit.
Pagina 4 van 8Eerste   Vorige   1  2  3  [4]  5  6  7  8  Volgende   Laatste