Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor april 2009

Iedereen een master

Met een bachelor alleen kom je er niet, vinden de meeste Maastrichtse studenten. Daarom kiezen zij, net als hun collega's in de rest van het land, na hun bul massaal voor een masteropleiding. Vaak aan de eigen universiteit. Dat blijkt uit een enquête onder twaalfhonderd studenten, uitgevoerd door de hogeschool- en universitaire bladen.

"Nergens zo goedkoop, zo goed en zo kort"

De faculteit cultuur- en maatschappij wetenschappen oefent relatief de grootste aantrekkingskracht uit op studenten van buiten de Universiteit Maastricht. Maar liefst 62 procent van de 229 nieuwelingen die afgelopen september aan een van de masteropleidingen begon, heeft het bachelordiploma elders behaald (een flink deel van deze 62 procent komt ui...

Ereleden Circumflex

De dankbaarheid bij Circumflex dat het allemaal gelukt is met de nieuwe sociëteit aan de Capucijnenstraat is groot, zo groot dat er wel wat erelidmaatschappen tegenover mochten staan, vond het verenigingsbestuur.

Studenten op gesprek bij Leers

Vorige week gaven tien UM-studenten gehoor aan de uitnodiging van burgemeester Gerd Leers om op het stadhuis een zogenoemd "bemoedigingsgesprek" te voeren. De gemeente wil zo inventariseren "wat er onder verschillende bevolkingsgroepen in de stad leeft".

Wetenschappers werven in de VS

De foto van Jo Ritzen is uiteindelijk niet mee gegaan, en ook de tekst is veranderd. Maar vorige maand prijkten er dan toch UM-advertenties in The New York Times en The Chronicle. De boodschap: de UM heeft goede onderzoekers nodig, meldt u allen aan en "further your research career at Maastricht University".

UM-website doet het

De technische moeilijkheden rond de nieuwe website van de Universiteit Maastricht lijken opgelost. De voorbereidingen voor de lancering zijn in volle gang. Een datum kan projectleider Ivo Huurdeman nog niet noemen. "Het is een kwestie van weken." In januari stelde de UM de live-gang op de valreep uit omdat de website crashte wanneer bezoekers hem ...

Prijs voor ES-studenten

Studenten van European Studies hebben vorige week drie prijzen gewonnen tijdens EUROSIM, een jaarlijks EU-simulatiespel, dit jaar georganiseerd in Buffalo, Amerika.

Universiteitsstad Italië getroffen door aardbeving

Het epicentrum van de aardbeving in Italië lag vlak bij een universiteitsstad: L'Aquila. Volgens dagblad Trouw zijn ten minste twee studentenflats ingestort, waar zo'n honderd studenten woonden. Tienduizenden mensen zijn dakloos en het dodental loopt op.

Crisis: het laatste nieuws

Een aantal universiteiten krijgt harde klappen. De financiering van leerstoelen, cultuurcentra en buitenlandse kantoren wordt stopgezet of uitgesteld, melden hun bladen.

Iraanse studenten dagvaarden Nederland

Na lang dreigen heeft de Actiegroep Iraanse studenten de staat nu toch voor de rechter gesleept, meldde het ANP eind vorige week. De groep accepteert niet dat academici van Iraanse afkomst worden geweerd van studievakken of onderzoekslocaties waar ze nucleaire kennis kunnen opdoen.
Pagina 5 van 8Eerste   Vorige   1  2  3  4  [5]  6  7  8  Volgende   Laatste