Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor april 2009

Deeltijdonderwijs aan universiteiten in crisis

Wie een academische bacheloropleiding in deeltijd wil volgen, kan zijn borst natmaken. Het aanbod in Nederland wordt steeds schraler. Veel deeltijdopleidingen leiden een "marginaal bestaan".

EU wil Nederlands voorbeeld volgen

Als andere EU-lidstaten willen weten hoe ze universiteiten en bedrijven nader tot elkaar kunnen brengen, moeten ze eens naar Nederland kijken. Of naar landen als Denemarken, Finland, Duitsland en Groot-Brittannië.

Veel meer studentenkamers

Dankzij de economische crisis vinden studenten makkelijker een kamer. Het aanbod is explosief gegroeid, meldt de website Kamernet.nl.

Ondertussen in de Oekraïne...

Nederlandse studenten die bang zijn voor de crisis zouden eens naar de Oekraïne moeten kijken. Daar moeten sommige studenten hun opleiding staken omdat hun ouders de kosten niet meer kunnen opbrengen.

Liever geen diploma van Obama

Een katholieke universiteit in de Verenigde Staten heeft president Obama gevraagd een toespraak te houden tijdens haar grote diploma-uitreiking in mei. Een hele eer, die de president volgens sommigen niet verdient.

Onderzoeksbudget stijgt minder snel dan inflatie

Veeg de onderzoeksuitgaven van alle ministeries op één hoop en het totale bedrag steekt boven de vier miljard euro uit. Dit jaar is er meer geld beschikbaar dan ooit, maar vergeet de inflatie niet.

Ook ISO wil deadline voor studiekeuze

Geef studiekiezers een deadline, zegt het Interstedelijk Studenten Overleg. Scholieren zouden zich uiterlijk 15 juli moeten inschrijven aan een hogeschool of universiteit.

Rel rond Rotterdamse hoogleraar

Draagt hij bij aan de emancipatie en integratie van moslims of is hij een wolf in schaapskleren? De vraag laait weer op in de laatste rel rond de Rotterdamse hoogleraar Tariq Ramadan. Aanleiding: een kritisch artikel in de Gay Krant.

Cultuur topsport aan UT

Culturele hoogvliegers aan de Universiteit Twente krijgen net als topsporters recht op extra ondersteuning: "We willen ze niet kwijt."

Universiteit stimuleert economie

De UM draagt duidelijk haar steentje bij aan het stimuleren van de economie door het scheppen van werk(gelegenheid). Enige tijd terug was al melding gemaakt van het feit dat de bordjes in Uns 50 niet alleen vrijwel onleesbaar zijn, maar ook fouten bevatten. Niet alleen het aanpassen van de bordjes, maar ook het weer corrigeren van fouten schept wer...

Pagina 6 van 8Eerste   Vorige   1  2  3  4  5  [6]  7  8  Volgende   Laatste