Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor juni 2009

The Independent juichend over UM

Een juichend verhaal over de Universiteit Maastricht in de gerenommeerde Britse krant The Independent: het is een wapenfeit waar het ‘landenteam UK’, belast met het bedenken van ideeën om meer Britse studenten naar de UM te krijgen, trots op zal zijn.

India Instituut kan moeilijk nieuwe directeur vinden

De directeur van het op te richten India Instituut is binnen de vijf maanden al weer vertrokken. Hij achtte zichzelf niet de juiste man op de juiste plaats.

Verslaafd aan bordspellen

Vorige maand beleefden ze hun finest hour: de UM-medewerkers Maarten Schadd en Juanita Vernooy wonnen de Nederlands Kampioenschappen Bordspel voor teams in Amersfoort. Dat deden ze samen met nog twee leden van de Limburgse spellenvereniging Slimbo. In totaal schreven zestien teams zich in. Schadd, aio bij de capgroep kennistechnologie, eindigde als...

Niemand wilde cultboek uitgeven

Een van de meest bizarre verhalen in de literatuurgeschiedenis is dat van de schrijver John Kennedy Toole  (1937-1969). Tijdens zijn leven heeft de Amerikaan nooit iets gepubliceerd. Tien jaar lang benaderde hij verschillenden uitgeverijen met het manuscript van Een samenzwering van idioten maar het boek – inmiddels cult - werd steeds afgeweze...

Ongeneeslijke ziekten met gunstige bijwerkingen

Ongeneeslijke ziekten met gunstige bijwerkingen

Zijn alle ongeneeslijke ziekten daadwerkelijk ongeneeslijk? Hoe onwenselijk zijn erfelijke aandoeningen eigenlijk? Wat als twee dwergen – waar gebeurd - per se een dwerg als kind willen? Deze vragen komen aan de orde op het symposium over ongeneeslijke ziekten, georganiseerd door de studenten van de AKO-master.

Scholier slaagt in 19 vakken

De Technische Universiteit Delft mag zich in de handen wrijven met de komst van de scholier Jan-Harm Betting. De Zeeuwse gymnasiast deed in negentien vakken eindexamen.

Buitenlands onderwijs toch onder eigen naam

Bekostigde universiteiten en hogescholen mogen binnenkort onder hun eigen naam opleidingen aanbieden in het buitenland. Eerst zouden ze daarvoor een aparte rechtspersoon moeten oprichten, maar dat vindt minister Plasterk nu toch te omslachtig.

Uitgeverij Elsevier belooft beterschap

Het was geen goed idee om wetenschappers boekenbonnen te geven in ruil voor positieve recensies van hun eigen boek. Dat heeft de wetenschappelijke uitgeverij Elsevier verklaard na ophef over een e-mailverzoek aan enkele wetenschappers.

Geld-terug regeling haalt het niet

Er komt voorlopig geen ‘niet goed, geld terug’-regeling voor studenten. Minister Plasterk heeft zijn plan voor het studentenverhaalsrecht gisteren ingetrokken. Hij dient volgend jaar een nieuw voorstel in.

Jonge leraar valt niet voor het geld

In de Verenigde Staten werkt het wel, maar hier niet. Het heeft geen zin om studenten van lerarenopleidingen achteraf het collegegeld terug te geven, schrijft minister Plasterk in een brief aan de Tweede Kamer.
Pagina 2 van 13Eerste   Vorige   1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste