Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor september 2009

“Ook hoogopgeleiden voelen de crisis”

Vergeet de hoogopgeleiden niet. Die hebben ook last van de crisis, zeggen studentenvakbond LSVb en vakbond De Unie. Ze hebben een website opgericht, waar je ook T-shirts kunt kopen.

Universiteit Maastricht trekt meeste buitenlanders

Het aandeel buitenlandse studenten aan Nederlandse hogescholen bleef in 2008-2009 steken op 6,5 procent. Bij de universiteiten groeide hun aandeel van 8 naar 9 procent. Dat is vooral aan de Duitse studenten te danken.

Nederland nog altijd gul voor studenten

De overheidsuitgaven per student zijn enigszins achteruit gegaan, volgens een internationaal rapport over het onderwijs. Maar Nederland behoorde in 2006 nog altijd tot de internationale kopgroep.

Honderd studenten op straat gezet

Zo’n honderd Utrechtse studenten moesten vorige week vrijdagavond hun huis per direct verlaten. Het oude kantoorgebouw waarin ze woonden bleek “zeer brandgevaarlijk”. Bewoners kregen één uur om hun spullen te pakken.

“Erasmus Universiteit meet met twee maten”

Medewerkers en studenten van de Erasmus Universiteit debatteerden vorige week vrijdag over het ontslag van islamoloog Tariq Ramadan. De beslissing kan nog steeds op veel kritiek rekenen: “Is het bestuur soms de hoogste morele autoriteit in Nederland?”

Plasterk wil geen eenheidsworst

Zijn voorstel om na te denken over het binaire hoger onderwijsstelsel was geen oproep om het hbo en het wo te laten fuseren, of het verschil tussen beide op te heffen. En nee, het was ook geen excuus om te bezuinigen.

Nederland krijgt veel Europese onderzoeksbeurzen

Nederland heeft zeventien ‘starting grants’ van de European Research Council in de wacht gesleept. Daarmee scoren de jonge wetenschappers bovengemiddeld goed. Ze krijgen onderzoeksbeurzen van maximaal twee miljoen euro.

Nieuwe experimenten met selectie en verhoogd collegegeld

De ministerraad heeft groen licht gegeven voor nieuwe experimenten die ‘excellentie’ in het hoger onderwijs moeten bevorderen. Een aantal masteropleidingen mag studenten selecteren op motivatie en mag ook meer collegegeld vragen.
Zeilers versus tennissers

Zeilers versus tennissers

Daar komt-ie uit de sporttas van Anne Hendrikx: de mascotte van zeilclub Lagakari, een pluchen pinguïn. “Onze leden proberen hem elk jaar te stelen van ons, het bestuur. Dat lukt bijna altijd. Nee, dit jaar nog niet. In oktober is de bestuurswisseling, ik hoop dat we het volhouden.” Bij het vorige bestuur kwam de pinguïn uiteindelijk wel weer terec...

Has anyone seen my bike?

Has anyone seen my bike?

This is the situation: you can’t find your bike, which you parked just an hour ago in front of the tourist office in the centre of Maastricht. First, are you sure you parked it there and not somewhere else? Second, look around – is it nowhere to be found in a street nearby? Third, head to the police office and report the theft, or wait until it’s ...

Pagina 9 van 14Eerste   Vorige   4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  Volgende   Laatste