Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor januari 2010

Pierson medaille

Thomas Dohmen, hoogleraar onderwijs en arbeidsmarkt en directeur van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) heeft vlak voor Kerst de Pierson medaille 2009 gekregen. Het gaat om een tweejaarlijkse aanmoedigingsprijs (5000 euro) voor een veelbelovende onderzoeker van een economische faculteit in Nederland. De jury werd voorgezeten d...

Jonge ondernemers naar VS

Hans Heijnen en Dariush Malekzadeh, twee masterstudenten International Business, zijn geselecteerd voor het ondernemerschapsprogramma van de Amerikaanse Kauffman Foundation. Zij vertrekken met een beurs voor zes maanden naar de VS om daar met topondernemers van gedachten te wisselen, diverse universiteiten – zoals Harvard – te bezoeken en stage te ...

Beter dan de rest

Beter dan de rest

Dat ze een goede scriptie kunnen schrijven mag duidelijk zijn, maar de winnaars die vandaag – 7 januari 2010 - tijdens de diesviering hun scriptieprijs ontvangen, blinken ook uit op andere vlakken. De een speelde handbal op eredivisieniveau, de ander kookt als een heuse topkok en nummer drie weet met gevoel voor humor een zaal te boeien. Zeven vrag...

Meevallertje voor student

Studenten met een gedeeltelijke aanvullende beurs hebben afgelopen jaar te weinig geld ontvangen. Sommigen van hen zullen in februari 55 euro extra uitbetaald krijgen. Voor anderen zal het voordeel lager uitpakken of nihil zijn.

Opnieuw miljoenen voor kenniswerkers

De overheid maakt nog eens 45 miljoen euro vrij voor de aanstelling van bedrijfsonderzoekers bij publieke instellingen als universiteiten en hogescholen. Het geld komt bovenop de 135 miljoen die vorig jaar werd verdeeld.

Aangifte van phishing-aanval

Veel studenten hebben eind november een valse e-mail gekregen die zogenaamd van de Informatie Beheer Groep kwam. Of ze even op een website hun adresgegevens en DigiD-inlogcodes wilden invullen.

Extra promovendi voor de geesteswetenschappen

De geesteswetenschappen dreigen te vergrijzen en er komt te weinig jong talent bovendrijven. Daarom mogen de komende vijf jaar in totaal 75 promovendi extra aan een onderzoek beginnen. Dat melden onderzoeksfinancier NWO en het regieorgaan Geesteswetenschappen.

Meevallertje voor student

Studenten met een gedeeltelijke aanvullende beurs hebben afgelopen jaar te weinig geld ontvangen. Sommigen van hen zullen in februari 55 euro extra uitbetaald krijgen. Voor anderen zal het voordeel lager uitpakken of nihil zijn.

“Educatieve minor is behoorlijk intensief”

Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van Onderwijs heeft goede hoop dat er de komende tijd meer én betere docenten worden opgeleid. De educatieve minor voor universitaire bachelors slaat goed aan en het hbo gaat leraren meer vakkennis bijbrengen.

Twente hapt toe, Maastricht niet

De Universiteit Twente begint een mastertrack cradle to cradle design in Venlo. De Universiteit Maastricht, die al in de Noord-Limburgse gemeente zit met twee masteropleidingen, is als eerste gevraagd, maar heeft niet toegehapt.  
Pagina 12 van 13Eerste   Vorige   4  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  Volgende   Laatste