Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor oktober 2010

Gezocht: een morele held (2)

Gezocht: een morele held (2)

Onze wereld heeft helden nodig, vindt de Amerikaanse-Duitse filosoof Susan Neiman. Mensen die laten zien hoe wij kunnen leven, die moed tonen, risico’s nemen zonder hun leven op het spel te zetten, goed nadenken hoe ze hun doel kunnen bereiken en weten welke compromissen nodig zijn om te slagen in hun missie. Neimans grote held is Barack Obama, een...

De misrekening van koning Claudius

“Hij nam haar inschikkelijke hand in de zijne, zijn onbuigzame scepter in de andere. Het was hem gelukt. Alles zou goed komen.” Deze drie zinnen vormen het slot van de roman Gertrude and Claudius die John Updike in 2000 publiceerde. Gewoonlijk schreef hij over leven, dood, seks en religie in kleinsteeds New England. In dit boek probeert hij een raa...

Desolaat en toch warm

Buiten is het koud, de dagen worden korter. Op de fiets met krachtige wind tegen of ‘s avonds in bed als de regen tegen de ramen tikt, lijkt de muziek van The National - met zijn desolate klanken en de donkere stem van zanger Matt Berninger - ideaal.

BNN maakt dramaserie over studentencorps

De nieuwe BNN-dramaserie Feuten gaat over ontgroening, geweld en liefde binnen een traditionele studentenvereniging. Een slagerszoon, gespeeld door Manuel Broekman, wil lid worden van het corps. Al snel groeien de verwikkelingen hem boven het hoofd. Regisseur Lourens Blok heeft zelf niet bij een studentencorps gezeten. “Maar ik heb met studenten v...

VSNU verwerpt nieuwe cao

Universiteiten en vakbonden zijn voorlopig uitgepraat, nu werkgeversvereniging VSNU het akkoord over een nieuwe cao heeft verworpen. Ze hebben zelfs nog geen afspraak gemaakt om de gesprekken te hervatten.

Oppositie hekelt bezuinigingen op onderwijs

Het is “flinke pech voor Nederland” dat uitgerekend de twee partijen die niet willen investeren in onderwijs – CDA en PVV – beide in de coalitie zitten.

Relatief minder Europese beurzen naar Nederland

Nederland ontving dit jaar 25 ‘starting grants’ van de European Research Council. Dat zijn er relatief minder dan vorig jaar. Groningen en Nijmegen sleepten ieder vier beurzen voor beginnende toponderzoekers in de wacht, Twente en Utrecht elk drie.

Inspectie vreest misstanden in afstudeertrajecten

De Onderwijsinspectie twijfelt aan de afstudeertrajecten voor trage studenten van 34 hogescholen en universiteiten. Er komt een landelijk onderzoek. De Hogeschool Inholland, waar alle commotie begon, krijgt extra aandacht.

LSVb wil grondig onderzoek naar hoger onderwijs

De LSVb heeft weinig vertrouwen in het onderzoek van de onderwijsinspectie naar twijfelachtige afstudeerroutes in het hoger onderwijs. De inspectie komt niet tot de kern van het probleem, vrezen de studenten.

Oh, oh Yale…

Wie denkt dat alleen Sterretje, Joker en Barbie platte grappen maken, zou eens een ontgroening in Yale moeten meemaken. Slechte smaak komt in de beste kringen voor.
Pagina 2 van 10Eerste   Vorige   1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste