Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor oktober 2010

Collegegeld voor niet-Europese studenten mag niet te laag zijn

De kostprijs van de opleiding, maar ook de internationale markt is de oorzaak van de grote verschillen in collegegeldtarieven voor niet-Europese studenten. Dat blijkt uit een inventarisatie bij hogescholen en universiteiten van Transfer.

Trouwambtenaar op hoger onderwijs

Hij geldt als de ‘rijzende ster’ van de VVD: Halbe Zijlstra, de nieuwe staatssecretaris van hoger onderwijs en wetenschap. De laconieke Fries houdt van wielrennen en treedt graag op als trouwambtenaar.

Kamervragen over voormalige vrouw die nieuwe bul wil

PvdA-Kamerleden willen van de minister weten waarom een UvA-alumnus die van geslacht veranderde, geen nieuw diploma kan krijgen met zijn nieuwe jongensnamen erop. Ze willen dat de minister zonodig de wet aanpast.

Rechter: tweede studie soms tegen laag tarief

Het is nog maar de vraag of hogescholen en universiteiten een verhoogd collegegeld mogen berekenen aan studenten die een tweede opleiding gaan volgen en die zijn afgestudeerd voordat het bachelor-masterstelsel werd ingevoerd.

“Wat is er in Mark Rutte gevaren?”

Voormalig onderwijsminister Ronald Plasterk vreest dat het nieuwe kabinet snel een eind zal maken aan subsidies voor allochtoon en vrouwelijk talent. Terwijl VVD-leider Rutte ze vroeger van harte steunde. In een ingezonden brief in de Volkskrant citeert Plasterk het nieuwe regeerakkoord: “Het kabinet beëindigt het diversiteit/voorkeursbeleid op ba...

“Geef wetenschapsbeleid aan minister van EZ en Innovatie”

Haal de wetenschap weg bij het ministerie van Onderwijs en geef haar aan de minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Dat adviseren de universiteiten, onderzoeksfinancier NWO en wetenschapsgenootschap KNAW.

Nobelprijs voor kosten van een zoektocht

Waarom zijn er vacatures, als er ook werkzoekenden zijn? Omdat vraag en aanbod elkaar niet zomaar vinden. Voor dat inzicht hebben drie economen de Nobelprijs gekregen.

Meer begrip voor gehandicapte student

Docenten en studieadviseurs hebben meer begrip voor studenten met dyslexie, chronische ziekten, psychische problemen of een andere handicap. Vooral in het hbo gaat het beter dan voorheen.

Uit de as herrezen: studentlid college van bestuur

Schuift er straks toch een student aan, als het college van bestuur vergadert? Een overweldigende meerderheid van de Tweede Kamer heeft zich opnieuw achter het idee van een ‘student-assessor’ geschaard.

Zijlstra gaat door waar Plasterk eindigde

Halbe Zijlstra gaf Ronald Plasterk de bijnaam ‘minister van feesten en partijen’. Toch heeft de nieuwe VVD-staatssecretaris van hoger onderwijs en wetenschap veel aan zijn voorganger te danken.
Pagina 5 van 10Eerste   Vorige   1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste