Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor oktober 2010

Huisvesting

Huisvesting

Ype Driessen

Utrecht, Tilburg en Delft winnen in Elsevier

De Universiteit Utrecht is nog altijd de beste universiteit van Nederland, vinden hoogleraren en universitair hoofddocenten. Dat meldt weekblad Elsevier, dat hun mening peilde.

Overgang Unicatering naar Albron “slordig”

Onder het personeel van Unicatering groeit de onrust nu de datum van de overname door een particuliere cateraar, Albron, snel naderbij komt. Dit terwijl niet duidelijk is of alle afspraken uit het Sociaal Plan dat de UM voor deze medewerkers heeft opgesteld, door Albron worden gerespecteerd. Betrokkenen spreken, als ze al geen sterkere bewoordingen...

Bewoners lopen niet warm voor herindeling Brusselsestraat

De gemeente Maastricht wil tweerichtingsverkeer voor fietsers invoeren in de Brusselsestraat om de stad beter bereikbaar te maken. Afgelopen maandag was er een informatie- en inspraakavond voor bewoners en andere belangstellenden in Theater aan het Vrijthof.  
Doorstuderen voor een baan

Doorstuderen voor een baan

Je hebt een papiertje en de studiefinanciering is op. Tijd voor de arbeidsmarkt. Of toch nog een master? “Je wilt je hersens aan de gang houden.”  

Steeds meer hbo’ers willen master worden

Meer dan een kwart van de hbo’ers is van plan een masteropleiding te volgen. De meesten willen naar de universiteit, maar steeds vaker krijgt een hbo-master de voorkeur.
Een schoolvoorbeeld van éducation permanente

Een schoolvoorbeeld van éducation permanente

Liesbeth Bijlmakers (55) Baan: coördinator Kunst en Cultuur Parc Imstenrade, Heerlen Studie: beëdigd vertaler Duits, Frans, Engels 1981-1985 Hogeschool Zuyd en een master Arts and Heritage, Policy, Management and Education 2006-2007 UM “Ik behoor tot de eerste lichting van de vertalersopleiding. Ik begon eraan na mijn vwo – er was sprake va...

De kop der veur holden

De kop der veur holden

Hoe belangrijk is een master en wat levert het je op? Een aantal portretten van Maastrichtse alumni.
“Iedere master heeft zijn eigen specifieke niche”

“Iedere master heeft zijn eigen specifieke niche”

Met welke masteropleiding zit je straks op de arbeidsmarkt gebakken? Goede vraag. Een echt duidelijk antwoord is er niet.

"Allèh, wat maakt die stomme Maas nu uit"

Sebastiaan Huntjens (34), directeur The Maastricht Forensic Institute, sinds vier maanden, woont in Rijckholt, getrouwd, een zoon (4) en een dochter (2)  
Pagina 7 van 10Eerste   Vorige   2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  Volgende   Laatste