Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor november 2010

De solidariteitsheffing

Laatst werd er bij ons thuis om een uur of zeven ’s avonds aangebeld. Mijn man vloekte, “heb je natuurlijk weer zo’n collecte, net als we zitten te eten verdomme”, maar ik suste dat. Vroeger heb ik ook wel eens geld opgehaald voor een mooi doel, Amnesty of zielige dieren, dus ik begrijp best dat ze langs moeten komen als de meeste mensen thuis zijn...

“Koehandel met aardgasbaten”

Wantrouwen, achterdocht, koehandel en disproportionele kosten. Een ongekend harde evaluatie laat geen spaan heel van hoe het onderzoeksgeld uit de aardgasbaten de afgelopen jaren werd verdeeld.

Staatssecretaris bevriest topsalarissen onderwijsbestuurders

Onderwijsbestuurders die te veel verdienen, mogen van staatssecretaris Zijlstra volgend jaar geen salarisverhoging krijgen. Daarnaast gaat hij grootverdieners die sinds 2007 benoemd zijn, onder de 226 duizend euro brengen. 

Nullijn voor UM-medewerkers, acties op handen

Er komen allicht vakbondsacties als de universiteiten bij hun besluit blijven om geen bonus van 500 euro en geen loonsverhoging van een half procent toe te kennen. De kans is groot dat juist ook de Universiteit Maastricht daar last van zal krijgen.

Boosheid over UM-Science

De nieuwe bacheloropleiding in Science die komend studiejaar door het University College Maastricht (UCM) aangeboden wordt, heeft kwaad bloed gezet bij verschillende Nederlandse zusteruniversiteiten.
Bij de dood van Harry Mulisch

Bij de dood van Harry Mulisch

De Nederlandse schrijver Harry Mulisch is dood. Wat heeft hij betekend voor de Nederlandse literatuur, is er al een opvolger opgestaan en waarom kreeg hij nooit de Nobelprijs? Observant vroeg het aan Maastrichtse literatuurkenners en lezers.

Hoogopgeleiden leven nog langer en gezonder

Studenten van nu zullen zich jarenlang gezonder voelen dan de rest van Nederland. Ze worden bovendien ouder dan mbo’ers en laagopgeleiden. En het verschil wordt groter.

Informatica studeren in Leiden en Beijing

De Universiteit Leiden en het Beijing Institute of Technology gaan samen een bachelor informatica aanbieden. Studenten volgen de vierjarige opleiding voor de helft in Leiden en voor de helft in Beijing. Ze krijgen van beide instellingen een diploma. Het Leiden Institute of Advanced Computer Science (LIACS) gaat ook kijken of het met de Chinese uni...

“This is the height of hypocrisy”

New students who start at the University College in Maastricht next September, will have to pay not only their lecture fees, but also an extra contribution – called institutional fee – of 950 euros per year. UCM students are angry, especially about what they consider as a lack of clear communication.
De Ware

De Ware

Ype Driessen

Pagina 10 van 13Eerste   Vorige   4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  Volgende   Laatste