Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor november 2010

Zijlstra eist geld Delftse brand terug

Ook de nieuwe regering vindt dat de TU Delft 25 miljoen euro subsidie moet terugbetalen. Die is namelijk niet besteed aan nieuwbouw voor de afgebrande faculteit bouwkunde, maar aan de verbouw van een oud pand.

LSVb wil visie minister op kamernood

De Landelijke Studentenvakbond wil van minister Donner horen hoe hij het tekort aan studentenkamers gaat bestrijden. Invoering van huurtoeslag voor kamers in studentenflats zou volgens de LSVb een goede eerste stap zijn.

“Landelijke fixus is test voor VSNU”

Universiteiten praten over een landelijke numerus fixus voor rechten- en psychologieopleidingen. Rector Henk Schmidt van de Erasmus Universiteit Rotterdam zet extra druk op de ketel. “Het is een test voor universiteitenvereniging VSNU.”

Nieuwe studentenpas nergens voor nodig

Studenten kunnen geen speciale studenten-OV-jaarkaart meer laten zien als ze studentenkorting willen krijgen in musea, kroegen en bioscopen. Maar dat is geen groot probleem, zegt adviesbureau Berenschot.

Meer dierproeven

In 2009 vonden er in Nederland 592.622 dierproeven plaats. Dat zijn er 2,5 procent meer dan in 2008, toen dit aantal juist terugliep. Vooral het toxicologisch onderzoek met ratten nam toe.

Afschaffen numerus fixus geneeskunde dure grap

Als straks iedereen die dat wil geneeskunde mag studeren, kost dat de schatkist 931 miljoen euro extra, waarschuwde voormalig minister Klink van Volksgezondheid zijn opvolgers. Maar het ministerie laat zich niet ontmoedigen.

“Een prinsesje? O wat sneu”

“Wat moet ik zonder jou?” vraagt Beatrix aan haar doodzieke Claus. “Vertel de kleinkinderen maar dat ik op een dag een meisje tegenkwam die zei dat ze een prinses was. O wat sneu, dacht grootvader, en juist daardoor ging hij nog meer van het prinsesje houden.”

Jacoba van Velde, modernist (1)

Elk najaar krijgen leden van openbare bibliotheken gratis een boek in het kader van de actie Nederland Leest. In de boekhandel is bovendien voor tien euro een mooi ingebonden uitgave beschikbaar met daarin als extra een biografische schets van de auteur. Dit jaar viel de keuze op De grote zaal van Jacoba van Velde, voor het eerst verschenen in 1953...

“Ik heb geen mobiel”

“Ik heb geen mobiel”

Jan-Joost Rethans (55), universitair hoofddocent Skillslab, FHML, woont in Maastricht. Getrouwd, vijf kinderen: Wenche (29), Finn (27), Arne (23), Bente (20) en Ole (12)

Nullijn UM-medewerkers?

Als het aan “ons” College van Bestuur ligt gaan de UM medewerkers op de nullijn. In de praktijk zal dat betekenen dat medewerkers er in besteedbaar inkomen op achteruit gaan omdat de prijsindexering niet vergoed wordt en we in 2011 ook te maken krijgen met hogere zorgpremies en een hoger eigen risico. De internationale financiële crisis veroorzaak...

Pagina 12 van 13Eerste   Vorige   4  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  Volgende   Laatste