Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor november 2010

Verkoop illegale kopieën studieboeken aangepakt

Een copyshop in Enschede die illegale kopieën van studieboeken te koop aanbood, moet daarmee ophouden van de rechter. Onderzoek naar andere copyshops loopt nog.

“Geef te hoge ontslagvergoeding terug”

Staatssecretaris Zijlstra roept de drie vertrokken Inholland-bestuurders op om het deel van hun vertrekpremie in te leveren dat uitstijgt boven een vergoeding volgens de normen van de kantonrechter.

“Gezond gedrag aanleren is best lastig”

Stelling: Mama worden is een gunst, mama zijn is een kunst.

Universiteiten zullen Terpstra missen

Sijbolt Noorda van universiteitenvereniging VSNU zal Doekle Terpstra missen. Dat zegt hij in een reactie op diens overstap van de HBO-raad naar de Hogeschool Inholland.

Vragen over Zwolse studentenboot

De Zwolse gemeenteraad wil opheldering over de 425 duizend euro waarmee de gemeente woningbouwcorporaties wil compenseren voor het mislukken van een proef met een ‘studentenboot’.

Aanpak misbruik uitwonendenbeurs nog strenger

Het kabinet Rutte wil de boete voor fraude met de basisbeurs voor uitwonende studenten dubbel zo hoog maken als het oude kabinet voorstelde. Wie twee keer in de fout gaat verliest zijn recht op studiefinanciering en kan worden vervolgd.

“TTI’s wisten dat ze geen geld meer zouden krijgen”

De technologische topinstituten moeten niet klagen dat ze geen geld meer krijgen, vindt minister Maxime Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Het was nooit de bedoeling dat de staat ervoor zou blijven betalen.

“Staatssecretaris, doe ons een groot plezier en doe niets”

Als ze één wens mochten doen, wat zouden onderwijsbestuurders, studenten en toezichthouders dan vragen van ‘Den Haag’? Daarover ging het openingsdebat van het Nationaal Onderwijs Congres 2010. “We weten zelf heel goed wat nodig is.”
De bibliotheek zonder boeken laat nog even op zich wachten

De bibliotheek zonder boeken laat nog even op zich wachten

Bibliotheken van universiteiten en hogescholen zijn druk doende om hun aanbod te digitaliseren. Zonder slag of stoot gaat dat niet, want de omslag kost veel geld en uitgevers zijn benauwd dat ze straks te weinig verdienen.  
Geen Uitzending Gemist a.u.b.

Geen Uitzending Gemist a.u.b.

Je colleges volgen op je computer thuis: overal binnen de UM wordt ermee geëxperimenteerd. De juristen lopen voorop en zetten bijna alle grote bachelorvakken op Eleum. De economen volgen op de voet, al zijn die mordicus tegen een soort ‘Uitzending Gemist’ voor studenten. Maar is er straks nog wel iemand die op de fiets springt om naar college te ga...
Pagina 2 van 13Eerste   Vorige   1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste