Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor november 2010

Minder Nederlandse studenten naar VS

De Verenigde Staten waren vorig jaar iets minder populair bij Nederlandse studenten. 1830 studenten staken de oceaan over voor stage of studie; een daling met 2,1 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Volgens het jaarlijkse Open Door report van het Institute of International Education in New York, groeide het aantal Nederlandse studenten dat n...

Buitenlandse studenten betrapt op illegale arbeid

Bij een gerichte controle zijn vorig jaar 178 buitenlandse studenten betrapt op illegale arbeid. Ze draaiden te veel uren of hun werkgever had geen vergunning aangevraagd. Het gaat met name om studenten uit Suriname en China.

Ook christelijke studentes aan de pil

Dertig procent van de belijdend christelijke studentes slikt de anticonceptiepil, meldt het Nederlands Dagblad. En daar rust nauwelijks meer een taboe op: 80 procent zegt er geen geheim van te maken.

“VSNU trekt ons de loopgraven in”

De vakbonden zijn “verbijsterd” dat de universiteiten de cao hebben verworpen die hun onderhandelaar met hen was overeengekomen. “We hadden al heel wat water bij de wijn gedaan.”

Zijlstra wil ontslagvergoeding Dales deels terugvorderen

De ontslagvergoeding van Geert Dales is te hoog, vindt staatssecretaris Halbe Zijlstra. Hij wil een deel terugvorderen van de hogeschool.

Deur op kier voor dubbelstudie

Dubbelstudenten mogen de komende drie jaar hun tweede opleiding tegen het gewone collegegeldtarief afmaken, zelfs als ze hun eerste al hebben afgemaakt. Misschien blijft dat zo, laat VVD-staatssecretaris Zijlstra doorschemeren.

Vrije wetenschap: nuttig of niet?

Grote bedrijven als Philips en Unilever doen zelf geen fundamenteel onderzoek meer. En daar ondervinden ze helemaal geen nadeel van. Daarom zouden ook universiteiten meer toegepast onderzoek moeten doen.  

"Moeder gaf me toch een gil ..."

Eerst kwam Marietje bij me langs. In het echt heet ze natuurlijk anders, dat begrijpen jullie wel. Marietje wilde met me praten over haar vriend, die ik hier Geert zal noemen, en vooral over haar ouders en Geert. Dat zit zo. Marietje is wat je noemt van goede familie. Niet stinkend rijk, geen Bloemendaal of Blaricum, maar nette mensen die al genera...

Honger! Ik wil een hamburger

Stelling: gewicht verliezen door vermindering van calorie-inname is de kat op het spek binden

Zelf speerwerpen, autoracen of zwaardvechten

Computerspellen zijn mainstream, al jaren. Dat heet ‘gamen’, en als je dat vaker dan soms doet, dan ben je een ‘gamer’. Demografisch gezien nog steeds een beetje meer voor jonge mannen, maar de tijd dat je een nerd was als je na je vijftiende liever met een schietspel op de bank ging zitten dan een balletje ging trappen of de kroeg indook, is lang ...

Pagina 5 van 13Eerste   Vorige   1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste