Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor december 2010

Eenmalige glossy voor onafhankelijke journalistiek

Op de campus van de Radboud Universiteit is eind vorige week de eenmalige glossy ROELOF. aan studenten uitgedeeld. Het blad is gemaakt door een groep studenten, van wie sommigen lid zijn van studentenvakbond AKKU of schrijven voor studentblad ANS. Dat meldt Voxlog.

Protest gaat door

Vrijdag gaan studenten in Amsterdam, Wageningen, Nijmegen en Utrecht de straat op om te protesteren tegen de kabinetsplannen. Landelijke acties volgen in januari.  

Iedereen werkt mee aan stufi-controle

Studenten, ouders en medebewoners werken meestal mee als adressencontroleurs van de gemeente aanbellen. En anders hebben gemeenten genoeg middelen om fraudeurs alsnog op de knieën te krijgen.

Dijkgraaf gaat aanbevelingen Veerman uitwerken

In de financiering van het hoger onderwijs wil het kabinet kwaliteit en profiel van onderwijsinstellingen zwaarder laten meewegen dan studentenaantallen. Drie zwaargewichten mogen daarvoor suggesties doen: Dijkgraaf, Sistermans en Van Wieringen.

Zijlstra brengt geen Sinterklaascadeau

“Het zou leuk zijn geweest, zeg ik eerlijk, als de minister van Financiën mij wat ruimer had bedeeld”, gaf staatssecretaris Halbe Zijlstra deze week toe tegenover een zaal vol universiteitsbestuurders.

Oud-minister Deetman: “Basisbeurs niet uithollen”

In de jaren tachtig was de studiefinanciering te ruimhartig, maar de bezuinigingen zijn sindsdien veel te ver gegaan. Daar gaan we de komende decennia problemen mee krijgen, voorspelde voormalig onderwijsminister Wim Deetman deze week op de verjaardag van de universiteitenvereniging VSNU.

Career service

Schrijf iets over Career services aan de UM, vroeg de gasthoofdredacteur. Ik moest even googelen, want ik had geen flauw idee. Mijn eerste beeld bij het hardop uitspreken van dit onderwerp, career services, was een luxueuze Amerikaanse conferentiezaal, sfeervol verlicht, met bloedmooie vrouwen in cocktail, keurige bedienden met zilveren schalen vol...

2,5 miljoen voor Rainer Goebel

De Maastrichtse cognitieve neurowetenschapper prof. Rainer Goebel heeft een Europese subsidie van 2,5 miljoen euro toegewezen gekregen van het European Research Council (ERC). Het gaat om een zogenoemde ‘advanced grant’ die qua omvang te vergelijken is met de Nederlandse Spinozapremie. Rainer Goebel is de eerste Maastrichtse wetenschapper die zo’n ...

Woede kun je beter niet uiten

Slechts 10 procent van onze hersencapaciteit wordt gebruikt. Tegenpolen in de liefde trekken elkaar aan. Het is beter om woede te uiten dan te onderdrukken. Zie hier een greep van misvattingen uit het boek Great Myths of Popular Psychology. Volgende week geeft een van de auteurs, Scott Lilienfeld, een lezing aan de faculteit psychologie en neurowet...

Gen achter hartfalen ontdekt

Maastrichtse onderzoekers hebben het gen gelokaliseerd dat hartfalen veroorzaakt. Ook hebben ze ontdekt hoe dit gen (microRNA-199b) kan worden uitgeschakeld. Het hart blijkt dan onmiddellijk te herstellen. De bevindingen staan deze maand in het gerenommeerde vakblad Nature Cell Biology. Hartfalen is een combinatie van klachten die het gevolg zijn ...

Pagina 6 van 13Eerste   Vorige   1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  Volgende   Laatste