Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor maart 2010

TEFAF 2010

TEFAF 2010

Het doorgesneden varken op sterk water van Damien Hirst kost 8,8 miljoen euro. Het is net als ‘Twee Vrouwen’ van de schilder Paul Gauguin een van de topstukken op de TEFAF 2010, de jaarlijkse kunstbeurs die nog tot en met zondag in het Mecc te bezoeken is. De Universiteit Maastricht verzorgt tijdens de TEFAF een aantal lezingen rondom het thema kun...

“Beleggingsverlies valt mee”

Het ministerie denkt dat het allemaal wel meevalt met het beleggingsverlies van onderwijsinstellingen door de beurscrisis. Het boekwaardeverlies van 2008 zou weer grotendeels zijn ingelopen. Het klopt dat de beleggingen van onderwijsinstellingen in 2008 zo’n 47,5 miljoen euro minder waard zijn geworden. De aandelen van universiteiten werden 13,3 m...

Kamer wil handicap-onvriendelijke opleiding sluiten

Een uitstekende opleiding kan straks worden afgekeurd als haar beleid voor studenten met een functiebeperking niet in orde is. Een ruime parlementaire meerderheid steunt dit wetsvoorstel, tot schrik van de hogescholen en universiteiten.

Studenten dagvaarden Hotelschool Maastricht

Hoeveel extra kosten mag een opleiding studenten in rekening brengen bovenop het wettelijk collegegeld? Een rechtszaak die studenten van de Hoge Hotelschool in Maastricht aanspannen tegen hun eigen opleiding moet dat duidelijk maken.

‘Impact’ van wetenschap anders berekend

Hoeveel impact hebben de verzamelde artikelen van een wetenschappelijke vakgroep precies? Veel bestuurders laten het Leidse CWTS daar antwoord op geven. Maar de gezaghebbende onderzoekers gaan nu hun methode aanpassen.  

Ook premie voor vrouwelijke ‘bijna-winnaars’

Er komt meer geld beschikbaar om vrouwen te bevorderen tot universitair hoofddocent of hoogleraar. Ook verruimt onderzoeksfinancier NWO de criteria, zodat meer vrouwen in aanmerking komen.

Meeste promoties in Utrecht en Leiden

Aan de Universiteit van Amsterdam vond vorige week de vijftienduizendste promotie plaats. Iets om trots op te zijn? Jawel, want alleen de Universiteit Utrecht en de Universiteit Leiden doen het beter.

Studeren met handicap blijft lastig

Hogescholen en universiteiten bieden steeds meer voorzieningen voor studenten met een functiebeperking. Maar nog niet genoeg, vindt de Onderwijsinspectie.

Times-ranking steekt hand in eigen boezem

De vermaarde universiteitenranglijst van de Times Higher Education gaat op de schop. Het tijdschrift maakt schoon schip en gooit de oude methode overboord, schrijft redacteur Phil Baty op de website InsideHigherEd.

Gevluchte artsen stranden op taaleis

Het is voor artsen die als vluchteling naar Nederland zijn gekomen bijna onmogelijk om hun tot diploma basisarts te halen. De oorzaak: strengere eisen aan de beheersing van de Nederlandse taal.
Pagina 5 van 14Eerste   Vorige   1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste