Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor maart 2010

Kamers duurder

Kamers in Maastricht zijn het afgelopen jaar 7,6 procent duurder geworden. De gemiddelde huurprijs is nu 327 euro, wat nog altijd 27 euro lager is dan het landelijke gemiddelde (354 euro). Voor die prijs krijgt een student ruim 18 m2 woonruimte. Dat blijkt uit een onderzoek van Kamernet.nl. Volgens de website is ook het aanbod toegenomen, een groei...

Boerderijdier

Boerderijdier

Ype Driessen

Geschaafde mannenbenen en veel spuug

 “Hij mag dan de verkiezingen hebben gewonnen, maar of hij een land kan regeren is een andere vraag”, klinkt het in Invictus, de nieuwste film van Clint Eastwood. Na bijna vijftig jaar apartheid wordt Nelson Mandela (Morgan Freeman) gekozen als nieuwe president van Zuid-Afrika. Verzoening is zijn streven, maar het land is verscheurd. De Afrika...

Samenwerking financiële onderwijsinstellingen

De prestigieuze door de financiële sector opgerichte Duisenberg School of Finance gaat nauw samenwerken met het Tinbergen Instituut van VU, UvA en Erasmus Universiteit. De opleidingsinstituten strijken samen neer op de Zuidas.

Praktisch nut van onderzoek beter meetbaar

Hoe helpt medisch wetenschappelijk onderzoek patiënten sneller te genezen? Wat is de CO2-besparing van nieuw ontwikkelde machines? Zulke vragen moeten een grotere rol spelen bij het beoordelen van onderzoekskwaliteit, vinden wetenschappers.

Hele week reizen door foutje OV-chip

De hele week gratis reizen. Tot 16 maart kunnen studenten dat doen, of ze nu een week- of een weekendkaart hebben. De oorzaak is een overlap tussen de oude OV-kaart en het nieuwe chipsysteem.

Plasterk: 20 procent korten op onderwijs onwaarschijnlijk

Twintig procent bezuinigen op het onderwijs? Dat zou nooit gebeurd zijn, zegt oud-minister Ronald Plasterk. Alleen voor de vorm hield hij alle opties voor mogelijke bezuinigingen open.

NWO wil meer vrouwen in bestuur

Het bestuur van NWO en de besturen die onder de paraplu van NWO vallen, moeten binnen vijf jaar minstens twee vrouwelijke leden tellen. Daartoe ondertekenen zij het charter ‘Talent naar de top’.

Educatieve minor mag, verplichte harde knip niet

Studenten zonder bachelor op zak, kunnen voorlopig toch aan een master beginnen. De Tweede Kamer heeft het wetsvoorstel ‘ruim baan voor talent’ controversieel verklaard. De verplichte harde knip tussen bachelor en master is daarmee uitgesteld.

Amsterdam moet meer studenten huisvesten

De Amsterdamse instellingen voor hoger onderwijs verwachten dat het aantal studenten de komende vijf jaar met 22 duizend toeneemt. Als er niet minstens tienduizend studentenwoningen bijkomen, dreigt de hoofdstad toptalent en veel geld mis te lopen.
Pagina 9 van 14Eerste   Vorige   4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  Volgende   Laatste