Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor april 2010

UM-onderzoeker verbaasd over CVZ-standpunt

Prof. Marcus Huibers is “verbaasd” over de beslissing van het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) om psychoanalyse te schrappen uit het basispakket. Die conclusie is immers niet in lijn met het onderliggende literatuuronderzoek waaraan Huibers heeft meegewerkt in opdracht van het CVZ.
“Wir haben es nicht gewusst gaat niet op voor psychoanalytici”

“Wir haben es nicht gewusst gaat niet op voor psychoanalytici”

Het College voor Zorgverzekeringen verklaart dat er geen wetenschappelijk bewijs is gevonden voor psychoanalyse en wel voor psychoanalytische psychotherapie wel. Dat klopt niet, zegt prof. Marcus Huibers, een van de onderzoekers die voor het CVZ de vakliteratuur onder de loep nam. Daarvoor zijn deugdelijke studies nodig, betoogt hij, en die zijn er...

LSVb eist 15 duizend extra docenten

Docenten aan universiteiten en hogescholen bedienen ieder zo’n 25 studenten. Dat is meer dan in andere landen en gaat ten koste van het onderwijs, vreest de Landelijke Studentenvakbond. Er moeten daarom minstens 15 duizend extra docenten worden benoemd. Op de dag dat fietsende studenten in Den Haag protesteerden tegen mogelijke bezuinigingen op he...

Besluit over numerus fixus geneeskunde uitgesteld

Het demissionaire kabinet neemt geen besluit meer over het aantal studieplaatsen bij geneeskunde en over het afschaffen van de loting voor opleidingen met een studentenstop.

Weer een stroomstoring

Eerst raakt een hijskraan een vitale kabel en een week later ontstaat er een lekkage op de vierde verdieping van het pand aan de Randwijcksingel 22. Het leidde in beide gevallen tot een stroomstoring waar de UM nogal wat last van heeft gehad. De lekkage ontstond vorige week woensdag in het gebouw waar onder meer de personeels- en salarisadministra...

Maastricht trekt veel jongeren

Ieder jaar verhuizen bijna honderdduizend 18- tot 21-jarigen naar een andere gemeente. Tweederde doet dat voor zijn studie.

Meer aandacht voor student met handicap

Actieve begeleiding en voor iedereen bruikbaar studiemateriaal. Zulke richtlijnen moeten het hoger onderwijs toegankelijker maken voor studenten met een handicap.

Hbo’ers studeren sneller dan wo’ers

Studenten aan de universiteit doen gemiddeld langer over hun driejarige bacheloropleiding dan hbo’ers over hun vierjarige studie. Dat ligt vooral aan de mannelijke wo’ers, die gemiddeld ruim vijf jaar nodig hebben om hun diploma te behalen.

Prof speelt banjo in Ierse band

Een hoogleraar oorheelkunde die gitaar speelt in een Iers folkbandje. Tik in: Robert Stokroos. Enter. En zie treffer vijf: Double Dutch Connection. Zo heet de band, die rond St. Patrick’s Day (17 maart) nog een “gig” gaf voor het personeel van Mercedes Benz. Het klinkt als een rijkelijk betaald optreden maar “daar doen we het niet voor”, zegt Stokr...

Niemand durft nog op kennis te bezuinigen

Wat is Nederland eigenlijk opgeschoten met het Innovatieplatform? Dat geen enkele politieke partij nog wil bezuinigen op onderwijs en onderzoek, zeggen enkele zwaargewichten die deze week nieuwe aanbevelingen voor de kenniseconomie presenteerden.
Pagina 10 van 13Eerste   Vorige   4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  Volgende   Laatste