Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor april 2010

Tweede Kamer bezorgd over onderzoeksscholen

Staatssecretaris Van Bijsterveldt wil snel van de universiteiten horen wat ze van plan zijn met hun gezamenlijke onderzoeksscholen. Ze voelt er niets voor om hen tot samenwerking te dwingen. Ook de lengte van promotietrajecten mogen ze zelf bepalen.

Partij voor de Dieren wil minder dierproeven

In alle rumoer rond de kandidatenlijst is het ondergesneeuwd, maar vorige week bracht de Partij voor de Dieren een concept-verkiezingsprogramma naar buiten. Voor het hoger onderwijs is de inzet duidelijk: minder dierproeven.

“Bestuurders blussen brandjes”

Bestuurders reageren nogal hijgerig op ranglijsten en evaluaties, zeggen student-leden van medezeggenschapsraden. Als studenten ontevreden zijn over de gebouwen, willen bestuurders meteen nieuwe verf tegen de muren – alsof dat de oplossing is.

SGP wil alfa-onderzoek beschermen

In het wetenschappelijk onderzoek verdienen de alfa-, bèta- en gammawetenschappen evenveel aandacht, vindt de SPG. De overheid zou de komende jaren moeten investeren in een stabiele basis voor de wetenschap.

Naheffing fiscus voor studentenvereniging

Studentenverenigingen moeten uitkijken met activiteiten die ook toegankelijk zijn voor niet-leden. Als ze winst maken met de verhuur van ruimtes, kan ze dat op een naheffing van de fiscus komen te staan.

Duizenden euro’s voor tweede studie

Het volgen van een tweede studie wordt aan sommige universiteiten veel duurder dan aan andere. Het verschil tussen een tweede masteropleiding aan de Universiteit Leiden en aan de Vrije Universiteit van Amsterdam: bijna 16 duizend euro.                

UAF ruziet met minister over taaltoets artsen

Stichting voor vluchteling-studenten UAF en demissionair minister Klink van Volksgezondheid zijn het oneens over de moeilijkheid van de taaltoets voor buitenlandse artsen. UAF houdt vol dat gevluchte artsen nauwelijks nog aan de bak komen.

‘Jaarlijks dertig extra vrouwen hoogleraar’

Over tien jaar moet één op de vijf hoogleraren vrouw zijn, zeiden wetenschappers Wim van Saarloos en Els Goulmy afgelopen dinsdag in NRC Handelsblad. Dat kan door jaarlijks dertig vrouwen een ‘fellowship’ te geven waarmee ze hoogleraar kunnen worden.

“Een buitenkans en de gewenste shot adrenaline”

Universiteiten moeten zich specialiseren, hbo’ers en academici krijgen dezelfde titel en universiteiten mogen hun studenten selecteren aan de poort. Het eindrapport van de commissie Veerman, die in opdracht van ex-minister Plasterk het hoger onderwijs tegen het licht hield, bevat veel bruikbaars, betoogt collegevoorzitter van de Universiteit Maastr...

“Vroeger waren we nog vrienden”

In de pubertijd kan een moeder maar moeilijk iets goed doen. Haar kleding is te kleurig, ze maakt stomme opmerkingen en als ze eet, smakt ze onnodig hard. Voor velen een herkenbaar fenomeen. Maar een lerares voorliegen dat je moeder dood is, gaat wel heel ver. De zestienjarige Hubert Minel doet het gewoon. Hij háát zijn moeder. De Canadese film J’a...

Pagina 5 van 13Eerste   Vorige   1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste