Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor april 2010

Ragweek 2010 Openingsfeest

Ragweek 2010 Openingsfeest

Geld ophalen voor het Ronald McDonald Huis Maastricht en het Ariana Studiefonds voor Afghaanse vrouwen. Dat wil het bestuur van de Ragweek in de eerste plaats bereiken met de activiteiten die tot en met 22 april worden georganiseerd in Maastricht. Toch is het ze niet alleen om de euro’s te doen. De samenwerking tussen studenten en Maastrichtenaren ...

Economen verdienen het meest met 3132 euro

De internationale oriëntatie in het hoger onderwijs is gebrekkig, stelde de commissie-Veerman in haar eindrapport. De Universiteit Maastricht scoort op dit punt echter helemaal niet slecht met een 7,4. Zo blijkt uit de landelijke WO-Monitor 2009 die een beeld schetst van de werksituatie van alumni en hun tevredenheid over de gevolgde opleiding.

UM kampioen Moot Court

Iona Ebben, Adrien Gabinaud, Julian Grosse en Ranish Sijben hebben afgelopen vrijdag de finale gewonnen van de European Law Moot Court Competition 2010, een van de bekendste pleitwedstrijden van Europa. In het Europese Hof van Justitie in Luxemburg namen de vier masterstudenten van de Maastrichtse rechtenfaculteit het op tegen een team uit Zagreb. ...

Afschaffen basisbeurs geen probleem, vindt Veerman

Cees Veerman steunt de lobby tegen afschaffing van de basisbeurs niet: “Studenten verdienen hun investering later makkelijk terug.” Hij tempert de hooggespannen verwachtingen over het alom geprezen rapport van zijn commissie.

Britten halen gewoon hun tentamen

Het moet gek lopen wil een Britse student studievertraging oplopen. Een driejarige opleiding maak je in drie jaar af, ook al heb je een bijbaan of een sociaal leven. Zo gaat dat aan de andere kant van de Noordzee.  

Student belaagt De Jager met ei

Tijdens een verkiezingsdebat over hoger onderwijs heeft een student afgelopen dinsdag een rauw ei kapot geslagen op het hoofd van CDA-minister Jan Kees de Jager. Waarom hij dat deed, is niet bekend. De dader riep iets door een microfoon, maar dat was niet te verstaan.

Innovatieplatform waarschuwt nog één keer

Nederland moet meer investeren in onderwijs, onderzoek en ondernemerschap. Daarop hamert het Innovatieplatform jaar in, jaar uit. Ook deze week in haar allerlaatste rapport.

NWO verliest rechtszaak, maar houdt luiken gesloten

Vorig jaar ging NWO in een rechtszaak onderuit. Met een juridisch trucje wil de onderzoeksfinancier haar variant van peer review alsnog redden en een volgende veroordeling voorkomen, meldt het Hoger Onderwijs Persbureau.  

Grote ambities maar risico’s onderschat

Het MUSL-project is er in een veel te hoog tempo doorheen gedrukt, zonder voldoende draagvlak te creëren binnen de UM. Er is te weinig getest, de risico’s zijn onderschat. Ondanks dat is het de UM toch gelukt om het systeem binnen twee jaar redelijk draaiend te krijgen. “Een wonder”, zeggen twee externe onderzoekers die in opdracht van het college ...

Complimenten voor Governanceschool

Een juichende internationale visitatiecommissie die de Maastricht Graduate School of Governance alleen maar complimenten gaf over het onderwijsprogramma. Dat was afgelopen dinsdag het beeld in een collegezaaltje van het pand van de School aan de Kapoenstraat. De commissie onder leiding van prof. Paul Verweel (Vice-dean van de Utrecht School of Gove...

Pagina 7 van 13Eerste   Vorige   2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  Volgende   Laatste