Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor september 2010

Missie geslaagd

Stelling: De beste kans om met een quote uit je proefschrift in de krant te komen, is door een pakkende stelling te verzinnen

Extremist mag geen emeritus heten

Hoogleraren gaan niet met pensioen, ze gaan met emeritaat. Maar in Amerika is dat niet vanzelfsprekend. De University of Illinois heeft geweigerd een voormalige extremist de emeritustitel te verlenen.

Studeren vanaf boorplatform of schip

De Hanzehogeschool Groningen biedt drie technische deeltijdopleidingen aan die dankzij samenwerking met de LOI ook op afstand kunnen worden gevolgd.   De drie afstandopleidingen – elektrotechniek, technische bedrijfskunde en werktuigbouwkunde – worden momenteel door zo’n vijftig studenten gevolgd. Teamleider deeltijd engineering Annemieke te...

OCW slaat eigen prognose studentaantallen in de wind

Het ministerie van OCW gaat er in haar nieuwe begroting vanuit dat het aantal studenten na 2011 niet meer toeneemt. Daarmee negeert ze haar eigen voorspelling dat het aantal studenten de komende jaren hoe dan ook gaat stijgen.

TU Delft mag medische isotopen maken

De kernreactor van de TU Delft heeft eindelijk toestemming gekregen om als back-up te gaan dienen voor het maken van medische isotopen. Die worden in ziekenhuizen gebruikt voor het opsporen en genezen van kanker.

Honderd miljoen te veel kamerhuur

Studenten betalen jaarlijks honderd miljoen euro te veel huur, waarschuwt de Landelijke Studenten Vakbond. Op www.checkjekamer.nl kunnen ze uitrekenen hoeveel hun kamer maximaal mag kosten.

Nader inspectieonderzoek bij Inholland

De Onderwijsinspectie maakt zich ernstig zorgen over de misstanden bij Inholland en stelt op verzoek van staatssecretaris Van Bijsterveldt een vervolgonderzoek in. De ernst van de bevindingen en het feit dat de commissie Leers niet alle belangrijke vragen heeft beantwoord, maken zo’n nader onderzoek noodzakelijk. Zeker nu blijkt dat wettelijke voo...

Een zooitje, maar geen diplomafraude

Met haar afstudeerroute voor ouderejaars studenten overtrad de opleiding media en entertainment management (MEM) van de Hogeschool Inholland willen en wetens allerlei regels. Maar voor regelrechte fraude of diplomatrucs zijn geen bewijzen gevonden.

Van Oostrom blijft twijfelen aan lector

Ook al zat hij in de jury die de lector van het jaar koos, Frits van Oostrom blijft vraagtekens zetten bij het lectoraat. “Kunnen lectoren doordringen tot het hart van het onderwijs?”

Nature-lezer twijfelt aan wetenschapper

Zelfs de lezers van de wetenschappelijke tijdschriften Nature en Scientific American hebben weinig vertrouwen in wat wetenschappers zeggen. Dat blijkt uit een online enquête onder lezers van beide bladen.
Pagina 3 van 17Eerste   Vorige   1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste