Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor september 2010

CV-rukker en wipsteiger

Misschien hebben studenten te weinig gevoel voor taal. Of hebben ze het te druk met hun studie. In elk geval heeft het Meldpunt Taal nog maar twee voorbeelden van studententaal binnengekregen.

Alle Europese beurzen op een hoop

Wie in het buitenland wil studeren, kan proberen een van de honderden studiebeurzen te bemachtigen. Ze staan allemaal op de website scholarshipportal.eu, die sinds kort in de lucht is.

Fontysstudenten krijgen iPad in bruikleen

Honderd studenten van Fontys Hogescholen gaan onderzoeken wat een iPad kan bijdragen aan de onderwijsvernieuwing.

Veel vacatures bij opleidingscommissies

Bijna de helft van de studenten weet niet wat een opleidingscommissie is. Geen wonder dat deze adviesorganen moeite hebben met het werven van studentleden.

Vergoeding voor student met defecte ov-chipkaart

Studenten met een niet-werkende ov-chipkaart krijgen toch hun reiskosten vergoed. Staatssecretaris Van Bijsterveldt heeft daarover afspraken gemaakt met de ov-bedrijven.

Meer freelance personeel in hoger onderwijs

Universiteiten en hogescholen huren de laatste jaren weer vaker tijdelijk personeel in, zoals interim-managers of freelance docenten. Vooral plotseling populaire opleidingen doen een beroep op ‘uitzenddocenten’.

Rusland wil ook bachelors en masters

Rusland overweegt zijn universiteiten te hervormen en een bachelor-masterstelsel in te voeren. Het Russische onderwijs moet weer aansluiting bij de rest van de wereld vinden.

Student vindt zichzelf tijger in bed

Ben jij goed in bed? Ja, zegt ruim de helft van alle studenten. Nog eens 12 procent vindt zichzelf ‘zeer goed’. Een droeve minderheid van 6,6 procent noemt zich matig of zelfs slecht.

Tips voor spilzieke studenten

Meer dan een kwart van de studenten leent om luxer te leven en de gemiddelde studieschuld loopt steeds sneller op. In vier grote steden gaan studenten daarom hun medestudenten trainen in budgetbeheer.

Studenten op de nullijn

De basisbeurs en de aanvullende beurs worden de komende twee jaar niet met de inflatie verhoogd. Demissionair staatssecretaris Van Bijsterveldt krijgt hiervoor voldoende politieke steun, maar niet van de SP en de PVV.
Pagina 9 van 17Eerste   Vorige   4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  Volgende   Laatste