Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor november 2011

Steun voor Dompeling-beleid

Het college van decanen heeft vorige week nauwelijks woorden vuil gemaakt aan de affaire Dompeling, de hoogleraar/kinderarts die betrokken was bij een valse genezingsclaim - na gebed - bij blinde kinderen in Birma.
The beloved grandfather

The beloved grandfather

Stefan Christov, 21, born in Sofia, Bulgaria and raised in Brussels, Belgium, third-year bachelor’s student of European Law School, Maastricht University.

“Voorlichting overheidsmaatregelen aan student schiet tekort”

Studenten worden slecht voorgelicht over nieuwe en op stapel staande ingrijpende maatregelen. Staatssecretaris Zijlstra ontloopt zijn verantwoordelijkheid, vinden de drie grote studentenorganisaties. Ze zijn zelf met een voorlichtingscampagne begonnen.

Doorbraak in obesitasonderzoek

Het verlaagt de bloedsuiker- en insulinespiegel, remt ontstekingen en vermindert leververvetting. Kortom, de algehele gezondheid verbetert na inname van het zogeheten voedingssupplement resveratrol. Dat blijkt uit Maastrichts onderzoek bij mannen met obesitas, begin deze week als omslagartikel gepubliceerd in het gezaghebbende tijdschrift Cell Meta...

Decanen bespreken kwestie Dompeling

Gisteren, 2 november, heeft het college van decanen zich gebogen over de kwestie Dompeling. Een uitkomst was voor sluiting van Observant nog niet bekend. Het is een van de centrale taken van dit college om de academische mores aan de universiteit te bewaken. Prof. Edward Dompeling zelf heeft vorige week een summiere schriftelijke verklaring gepubli...

Buikriem nog wat strakker aanhalen

De afgelopen twee jaar heeft de faculteit psychologie en neurowetenschappen stevig de buikriem moeten aanhalen om structureel twee miljoen te bezuinigen. In 2012 komt daar nog een eenmalige korting van vier ton bovenop. “Het is allemaal net te doen”, verwacht directeur Paul Knibbeler. Het eindresultaat op de begroting 2012 is positief.
Innovatie heeft ook nadelen

Innovatie heeft ook nadelen

Ja, de inhoud van zijn Tanslezing heeft inderdaad een andere draai gekregen, erkent prof. Luc Soete, de directeur van UNU-Merit-School of Governance.
Studentenvereniging

Studentenvereniging

Ype Driessen

Meer college zorgt voor betere cijfers

Bachelorstudenten die beter willen scoren moeten vaker naar colleges of practica gaan. Extra zelfstudie is veel minder van invloed op hun prestaties.
“Wij geloven niet in onmisbare vakken”

“Wij geloven niet in onmisbare vakken”

Op valse bescheidenheid valt Thomas Cleij niet te betrappen. De kersverse dean verzekert dat de studenten van het Maastrichtse Science Programme tot de beste afstudeerders in de bètawetenschappen zullen behoren. “Je ontwerpt geen gloednieuw onderwijsmodel om het niveau van de klassieke bètaopleidingen te evenaren.”
Pagina 10 van 13Eerste   Vorige   4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  Volgende   Laatste