Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor november 2011

Leve de weigerambtenaar

Bijna vijftig jaar geleden mocht ik voor het eerst naar een wereldcongres van sociologen. Door een gelukkig toeval kwam ik terecht in een zaaltje waar gesproken werd over de verschillen in vrijetijdsbesteding tussen sociale klassen. Een groepje Fransen hield een keurige voordracht over hoe het houden van postduiven samenhing met sociale en regional...

Fraude

Fraude

Ype Driessen

Drukbezochte Open Dag

Zo’n 2500 scholieren uit binnen- en buitenland bezochten afgelopen weekend de Bachelor Open Dag aan de Universiteit Maastricht. Dat was 50 procent meer dan vorig jaar.

Nieuw geval van wetenschapsfraude

Het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam heeft een vooraanstaand hoogleraar ontslag aangezegd. Hij zou onderzoeksdata hebben verzonnen en het vertrouwen van patiënten hebben geschaad.

Toets op de vloer

Zo’n twintig eerstejaars studenten van de TU Delft moesten tijdens een wiskundetoets op de vloer zitten. Er waren te weinig tafels en stoelen neergezet en er kwamen ook nog eens meer studenten opdagen dan verwacht. De uitslag van het tentamen is nog niet bekend. Wie zich gedupeerd voelt, kan zich melden bij de examencommissie van de faculteit luch...

Nederlandse wetenschappers steeds productiever

Nederlandse wetenschappers schrijven steeds meer artikelen. Tussen 2002 en 2010 groeide hun productie met de helft. Bovendien hebben ze naar verhouding veel invloed.

Zijlstra ligt niet wakker van dagvaarding

Staatssecretaris Zijlstra maakt zich niet druk om de dagvaarding die studenten vandaag op de bus hebben gedaan. Het zal niet lukken om de langstudeermaatregel via de rechter terug te draaien, meent hij.

SP: “Laat studenten hun lening zelf aanvragen”

Studenten krijgen van DUO ongevraagd een lening zodra ze geen recht meer hebben op een basisbeurs. Het is klantvriendelijk bedoeld, maar de Socialistische Partij vindt het geen goed idee.

Nederlandse wetenschappers steeds productiever

Nederlandse wetenschappers schrijven steeds meer artikelen. Tussen 2002 en 2010 groeide hun productie met de helft. Bovendien hebben ze naar verhouding veel invloed.

Langstudeerboete wordt nog hoger

Langstudeerders gaan komend studiejaar geen drieduizend euro extra betalen, maar nog meer: 3063 euro. Met een rechtszaak hopen studenten het hele bedrag van tafel te krijgen.
Pagina 4 van 13Eerste   Vorige   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste