Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor november 2011

Senaat stemt in met harde aanpak stufi-fraude

Studenten die een beurs voor uitwonenden ontvangen terwijl ze bij hun ouders wonen, riskeren vanaf 1 januari forse boetes. De Eerste Kamer heeft vandaag ingestemd met de harde aanpak van staatssecretaris Zijlstra.

Dijkgraaf naar Amerika

KNAW-president en natuurkundige Robbert Dijkgraaf vertrekt naar de Verenigde Staten. Hij wordt directeur van een befaamd wetenschappelijk instituut: het IAS in Princeton.

Stapel levert doctorstitel zelf in

Fraudeur Diederik Stapel heeft zijn doctorstitel vrijwillig ingeleverd bij de Universiteit van Amsterdam. Zijn getuigschrift is weer terug bij de universiteit.

Vlamingen protesteren tegen tweejarige masters

Voor een kleine zeshonderd euro een jaar langer studeren: in Nederland zouden studenten er blij mee zijn, maar in Vlaanderen protesteren ze tegen de invoering van tweejarige masters.

KNAW wil volgende ‘Stapel’ voorkomen

Naar aanleiding van de affaire rond Diederik Stapel gaat de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen in kaart brengen hoe onderzoekers in verschillende disciplines met hun data omgaan en wat daaraan verbeterd kan worden.

UM goed in snel afstuderen, veel minder in doorstroming naar 2e jaar

De Universiteit Maastricht staat landelijk aan kop als het gaat om de snelheid waarmee mensen afstuderen. Maar met de doorstroming van bachelorstudenten van het eerste naar het tweede jaar is het veel slechter gesteld. Daar komt Maastricht op de zesde plaats.
Snorren voor het goede doel

Snorren voor het goede doel

“Het is natuurlijk ook een manier om te kijken of die altijd al gewilde snor je staat”, geeft Samefko Ludidi, promovendus bij interne geneeskunde, toe. Zijn reden om mee te doen aan Movember, een wereldwijde actie waarbij mannen in november hun snor laten staan om aandacht te vragen voor prostaatkanker, is tweeledig. “Uiteraard gaat het vooral om a...

Saurus start in Euregionale wedstrijd

Studentenroeivereniging Saurus heeft afgelopen weekend voor het eerst meegedaan aan een Euregionale roeiwedstrijd tussen de universiteiten van Luik, Hasselt, Aken en Maastricht. De ‘mixploeg’ (vier dames, vier heren) werd tweede, de heren 8 derde. Er waren geen vrouwenploegen. “Waarschijnlijk omdat Aken weinig tot geen vrouwen heeft, ze vroegen ons...

11/11/11 en Zwarte Piet

UCM-student Lisa Dupuy schrijft elke week over de wonderlijke wereld van Twitter; ze kiest twee onderwerpen, tweets of trending topics.
Boeken

Boeken

Ype Driessen

Pagina 5 van 13Eerste   Vorige   1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste