Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor november 2011

Lekker Brabants

Langzamerhand zou je gaan denken dat reality-soaps zijn verworden tot een race to the bottom: wie bedenkt er een nieuw format dat nog een stukje platter, minder subtiel en smeriger is dan alle andere die er aan vooraf gingen? Terecht ook: homo homini lupus est tenslotte, we willen onze soortgenoten maar al te graag zien vechten, konkelen, lijden en...

“Ik vertel niet spontaan over gevoelige zaken”

“Ik vertel niet spontaan over gevoelige zaken”

Denis Ancion (49), geboren in Heerlen, adjunct-directeur marketing en communicatie, president elect van de Europese vereniging voor universitaire voorlichters Euprio, vanaf december 2011 bestuurslid Muziekgieterij Woont in Maastricht Gescheiden, vader van Maud (18) en Jules (14)

Fixus om chaos te voorkomen

De faculteit Health, Medicine and Life sciences wil het aantal bachelorstudenten biomedische wetenschappen komend jaar via een numerus fixus beperken tot maximaal 300. De overweldigende instroom van afgelopen september (340) gaat de krachten van de opleiding al bijna te boven, zo blijkt uit de brief die de raad van bestuur van het MUMC+ aan de facu...

Meer 1e keus-studenten geneeskunde

Het nieuwe systeem van ‘decentrale selectie’ heeft dit jaar meer studenten opgeleverd voor wie geneeskunde in Maastricht de eerste keus was. Dat is een van de conclusies uit een notitie die dinsdag in de faculteitsraad FHML besproken is.

Ophef rond onderzoek naar medische declaraties

Onder medisch specialisten is met verontwaardiging gereageerd op de conclusies van Maastrichts promotieonderzoek, dat aantoont dat de beroepsgroep van 2006 tot 2008 een miljard te veel heeft gedeclareerd. Zorgverzekeraar CZ, die het onderzoek financiert, heeft klachten ontvangen en de promovenda, tevens CZ-medewerker, vindt uiterst onvriendelijke e...

‘Gouden Luis’ voor Wagenings universiteitsblad

Het weekblad Resource van Wageningen Universiteit heeft de Gouden Luis in de Pels 2011 gewonnen. Volgens de jury houden de makers van hun vak en heeft Resource een duidelijke formule.

Advanced grant

De Maastrichtse farmacoloog prof. Harald Schmidt heeft een Europese onderzoeksbeurs ontvangen van 2,3 miljoen euro. Deze zogeheten ERC Advanced Grant verleent de European Research Council aan toonaangevende wetenschappers die vernieuwend onderzoek doen. Schmidt ontdekte vorig jaar het gen dat hersenschade veroorzaakt na een beroerte. Op grond daarv...

Ziekenhuisgeboorte verhoogt astma-risico

Ziekenhuisgeboorte verhoogt astma-risico

Baby’s die in het ziekenhuis ter wereld komen, lopen twee keer zoveel risico op astma dan thuisgeborenen. Dit blijkt uit een studie van onder meer de Maastrichtse epidemioloog John Penders.
Droog staan

Droog staan

Saints of Silence, die naam gaf een aantal ontwerpers-in-spe aan studentenvereniging Circumflex. Ze verwijzen naar de leden die, in wisselende diensten, buiten de sociëteit de wacht houden en de rust bewaren.

Verhalen en foutje

UCM-student Lisa Dupuy schrijft elke week over de wonderlijke wereld van Twitter; ze kiest twee onderwerpen, tweets of trending topics.
Pagina 7 van 13Eerste   Vorige   2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  Volgende   Laatste