Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor februari 2011

Meer taken voor super-verpleegkundigen

Straks mogen ze zelf geneesmiddelen voorschrijven en injecties geven: verpleegkundig specialisten en physician assistants. Hun bevoegdheden worden uitgebreid.

Aankomend kaakchirurg moet toch betalen

Terecht betaalt een aankomende kaakchirurge 32 duizend euro collegegeld voor haar opleiding tandheelkunde in Groningen. Zelfs als het een ‘weeffout’ in de wet betreft, is het niet aan de rechter om daar iets aan te doen.

“Laat deeltijdstudies over aan particulier onderwijs”

Als deeltijdopleidingen niet langer door bekostigde hogescholen en universiteiten worden verzorgd, maar door private instellingen, dan levert dat jaarlijks een half miljard op voor de schatkist. Dat zegt de branchevereniging voor private opleiders.

Langstudeerders hebben haast

Eén op de vier studenten wil sneller studeren nu de maatregelen tegen langstudeerders eraan komen. Met de kennis van nu zou een kwart van de vertraagde studenten graag iets sneller hebben gestudeerd.

Zijlstra wil bonnetjes zien

Staatssecretaris Zijlstra wil er dit voorjaar bij de Hogeschool Inholland op aandringen dat ze de declaraties van oud-bestuurders openbaar moet maken. De vrijheid van onderwijs mag publieke verantwoording niet in de weg staan.
“Thuis zetten we de computer uit, waarom niet op het werk?”

“Thuis zetten we de computer uit, waarom niet op het werk?”

Als er moet worden bezuinigd bij de Universiteit Maastricht, waar zou dat dan moeten? En welke nieuwe financieringsbronnen kan de UM aanboren? Observant stelt deze vragen aan verschillende UM’ers. Vandaag, de laatste van deze serie: Marc Fischer, adviseur milieu en coördinator Green Office UM.  

Oud-student weer naar rechter in zaak GeenStijl

Er is een nieuwe uitspraak in het juridisch gevecht van een Maastrichtse oud-rechtenstudent met website GeenStijl over een ranzig filmpje op internet. Deze keer kreeg de student ongelijk.

“Participeer, wacht niet op wat er voor jou wordt gedaan”

Het is een behoorlijke opkomst voor een onderwerp dat normaal geen volle zalen trekt. Ruim honderd studenten kwamen vorige week woensdag naar het debat over de provinciale verkiezingen van Koko. Terwijl de stellingen nog snel ingevoerd worden in de computer van de aula in de Minderbroedersberg, zoeken ze een zitplaats. “Alle coole mensen zitten ben...
“Heeft iemand een sigaret? Nee? Alleen gezonde mensen hier?”

“Heeft iemand een sigaret? Nee? Alleen gezonde mensen hier?”

Eén avond, vijftien voorstellingen van een half uur die drie keer achter elkaar worden gespeeld in vijftien studentenkamers. Afgelopen dinsdag vond voor de vijfde keer Stukafest in Maastricht plaats. Observant was bij de voorbereidingen en de avond zelf.
Rentenieren

Rentenieren

Ype Driessen

Pagina 6 van 13Eerste   Vorige   1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  Volgende   Laatste