Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor februari 2011

Queer It Up

Queer It Up

Maastrichtse studenten organiseren volgende week een nieuw zesdaags festival waarin sociale en culturele normen over seksualiteit en gender ter discussie staan: Queer It Up.
Stoot

Stoot

Ype Driessen

Pinda-allergie is zeldzamer dan gedacht

Pinda-allergie is zeldzamer dan gedacht

Het aantal kinderen dat last heeft van pinda-allergie is veel kleiner dan altijd is gedacht. Bovendien komt deze aandoening, anders dan gewoonlijk, vaker voor in hogere milieus. Dit blijkt uit de eerste omvangrijke studie naar deze allergie, uitgevoerd door de universiteiten van Maastricht en Edinburgh.

Luc Verhey lid Raad van State

Luc Verhey, hoogleraar staats- en bestuursrecht aan de Maastrichtse rechtenfaculteit, is vanaf 1 maart lid van de Raad van State.

Minder salaris?

Naar aanleiding van het artikel in Observant 20 van 3 februari 2011, Minder salaris voor studenten in raden, schrijf ik deze brief. Het is een groot goed dat studenten in medezeggenschap vertegenwoordigd zijn. Zij zetten zich in voor een betere faculteit en maken daarvoor naast hun studie tijd vrij. Het zou van onfatsoen doen blijken wanneer de waa...

Decaan FHML volgt Jo Ritzen op

Decaan FHML volgt Jo Ritzen op

Martin Paul, de huidige decaan van de Faculty of Health, Medicine and Life sciences, wordt de nieuwe voorzitter van het college van bestuur. Dat heeft de raad van toezicht van de Universiteit Maastricht vanmorgen bekend gemaakt. De benoeming gaat per 1 mei in.

Bel straks maar even terug

Stelling: Elke epidemioloog zou een mediatraining moeten volgen

Sporthal is "topprioriteit"

Dat kondigde bestuurder André Postema vorige week aan ten overstaan van de universiteitsraad, waar nu behalve de reguliere leden ook de Maastrichtse sportraad Musst tijdens het sprekerskwartier zijn beklag deed over het uitblijven van goede faciliteiten. Voorzitter Otjep Pietersen: “Zowel voor de binnen- als de buitensport is het onvoldoende. ...

Vici-subsidie voor prof. Anita Jansen

Prof. Anita Jansen heeft een VICI-subsidie van onderzoeksfinancier NWO ontvangen voor haar onderzoek naar de psychologische mechanismen werkzaam bij automatisch overeten (ik plof op de bank, zet de tv aan en grijp automatisch naar de zak chips), emotioneel overeten (ik voel me rot en plunder de koelkast) en succesvol afvallen bij obesitaspatiënten.

Wachten op het proefproces

Het lijkt een kwestie van tijd voordat er een rechtszaak komt tegen de langstudeermaatregelen van staatssecretaris Halbe Zijlstra. De Landelijke Studenten Vakbond is zich al aan het beraden. “We moeten eerst weten of we een kans maken”, zegt LSVb-voorzitter Sander Breur. Hij wint nu advies in bij advocaten. Ook kijkt hij of er rechtenstudenten zij...

Pagina 9 van 13Eerste   Vorige   4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  Volgende   Laatste