Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor mei 2011

“Zonder hersens kom je er niet”

“Zonder hersens kom je er niet”

Kelly Weekers (21, Weert), derdejaars psychologie, model, op 7 mei 2011 verkozen tot Miss Limburg, op 2 juli doet ze mee aan de Miss Nederland-verkiezing, sinds 2,5 jaar verkering met George; woont in Maastricht
Faculty fight: SBE wint, FHS tweede

Faculty fight: SBE wint, FHS tweede

“One, two”, klinkt het fanatiek vanuit de boot van de Faculty Humanities and Sciences (FHS). “Go, go”, roept de boot van Psychology and Neuroscience die duidelijk meer moeite heeft om in een strakke lijn om de drie pionnen op de Maas te varen. Uiteindelijk zal de School of Business and Economics niet alleen dit onderdeel winnen, maar ook de hele...

Linque wint ook beachvolleybal

Vierendertig disputen die om de eer strijden en alweer een zege voor de dames van Linque. Woensdag 18 mei organiseerden twee Tragos-damesdisputen voor de vierde keer het Nos Ipse Beachvolleybaltoernooi op het dagstrand van Oost-Maarland.

Vooral de bevlogen werknemers blijken gefrustreerd

De versobering van de pensioenrechten in 2006 blijkt vooral de meest bevlogen werknemers te frustreren. Velen voelen zich oneerlijk behandeld en draaien nu minder onbetaalde overuren. Dat blijkt uit een onderzoek van Andries de Grip en Raymond Montizaan van het Maastrichtse Researchcentrum van Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA), gericht op de overheid...

Niet allemaal gratis reizen op 5 mei

Het is te duur om alle studenten met een ov-kaart vrij reizen te geven op 5 mei. Jammer als ze zich vergissen, maar ze moeten uiteindelijk zelf uitzoeken wanneer ze wel en niet moeten betalen voor het openbaar vervoer.

Antwerpse journalistenopleiding wil Nederlanders trekken

Een Vlaamse opleiding journalistiek gaat Nederlandse studenten werven. Speciaal voor hen wordt het verplichte vak Frans vervangen door Duits.

SGP en ChristenUnie: “Toch tweede studie”

Talentvolle studenten moeten zonder extra kosten twee masterstudies na elkaar kunnen volgen, vinden de Eerste Kamerfracties van SGP en ChristenUnie. Ze dreigen een wetsvoorstel over selectie aan de poort en verhoogd collegegeld te blokkeren.

Vaker deurwaarder bij studieschuld

Steeds vaker moet de overheid een deurwaarder inschakelen om voormalige studenten hun studieschuld te laten afbetalen. Bijna één op de zes schuldenaren krijgt wel eens een brief van een incassobureau.

“Straf voor fraude studiebeurs te streng”

Waarom zou de overheid een sjoemelende student harder bestraffen dan een sjoemelende uitkeringsgerechtigde? De voorgestelde boete voor fraude met de basisbeurs is te hoog, vindt de Raad van State.

Student slordig met ov-kaart

Studenten verliezen hun ov-chipkaart twee keer zo vaak als andere reizigers. Ook maken zij hun kaart vaker stuk, schrijft staatssecretaris Zijlstra aan de Tweede Kamer.
Pagina 2 van 10Eerste   Vorige   1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste