Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor mei 2011

Begrip voor Zijlstra’s plannen

Vol begrip, maar ook afwachtend. Dat zijn de reacties op het voornemen van staatssecretaris Zijlstra om het toezicht op het hbo te verscherpen en landelijke toetsen in te voeren.

“Blij met akkoord Inholland”

Politieke partijen zijn blij met de deal die studenten en de Hogeschool Inholland dinsdag gesloten hebben. De groep van 86 onterecht afgestudeerde studenten van Inholland krijgt een ‘hersteltraject’ aangeboden.

Dure schakelprogramma’s nog niet van de baan

Universiteiten mogen van staatssecretaris Zijlstra een hoger collegegeld vragen voor pre-masters die één jaar of langer duren. Maar volgens GroenLinks duren zulke programma’s meestal een jaar en horen die tegen het lage tarief te worden aangeboden.

“Wat betekent zo’n zin? Was er gejuich?”

Levert het universitaire Jaarverslag 2010 wat je van een universitair jaarverslag mag verwachten? Nee, zei universiteitsraadslid prof. Wil Foppen. Jazeker, zegt het college van bestuur.

Saurus wint bij Westelijke Regatta

Zowel de Ouderejaars Dames in een vier zonder stuurman als de Eerstejaars Zware Heren Acht van Saurus hebben afgelopen weekend bij de Westelijke Regatta op de Bosbaan in Amsterdam gewonnen op de afstand van tweeduizend meter. De Eerstejaars Zware Heren boot, die deelnam aan het beginnelingenveld, kwam binnen in een tijd van 5:59.31 minute...
Webcam

Webcam

Ype Driessen

Stad vol kunst tijdens de Kunsttour

Stad vol kunst tijdens de Kunsttour

Komendweekend kunnen Maastrichtenaren weer door de hele stad kunst tegenkomen tijdens de jaarlijkse Kunsttour. Het thema van dit jaar: ‘mijn mond spreekt nog steeds de taal van mijn moeder’. Tweedejaars cultuurwetenschappen Wouter Jacobs en Nika Dings, die nu de master kunstgeschiedenis in Leiden doet maar hiervoor de bachelor cultuurwetenschappen ...

“We zijn bijna levenspartners”

“We zijn bijna levenspartners”

“Bloem, de bel, opendoen”, klinkt het uit het raam van Tragos-huis ‘De Missie na het Paradijs boven de Missie’ (kort: De Missie) van herendispuut Nondejuke aan de Breulingerstraat 23a. Huisjongste en geneeskundestudent Martijn Bloem drukt op de zoemer en loopt de trap af.
“Een soulmate in het werk”

“Een soulmate in het werk”

“Op 26 maart 2010 overleed Peter Bal. Ik was toen al een tijdje niet meer werkzaam bij de Universiteit Maastricht, maar daarmee was het gemis van een zeer goede collega er niet minder om. Peter was niet alleen een zeer aimabele man, maar bovendien iemand die geïnteresseerd was in alles wat met strafrecht te maken had.”  

Folders aanpassen

Universiteiten en hogescholen moeten betere informatie verschaffen aan toekomstige studenten, vindt staatssecretaris Zijlstra. De folders die ze verspreiden zijn niet altijd objectief genoeg.
Pagina 3 van 10Eerste   Vorige   1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste