Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor september 2011

De kerktorenmentaliteit

De KNAW heeft een agenda samengesteld van 49 belangrijke onderzoeksvragen. Elke week leggen wij een UM-wetenschapper een vraag voor. Deze keer: prof. Georgi Verbeeck die antwoordt op de vraag: Hoe veranderen nationale culturele identiteiten in de tijd?

Veel Europese onderzoeksbeurzen naar Nederland

Steeds meer wetenschappers doen een gooi naar de Europese starting grants voor jonge onderzoekers. Daardoor maken de indieners minder kans. Maar Nederland scoort nog altijd opvallend goed.

Collegegeldvrij besturen opnieuw afgeschoten

Staatssecretaris Zijlstra is niet te vermurwen: fulltime studentbestuurders moeten gewoon collegegeld blijven betalen. Daardoor telt hun bestuursjaar mee voor de langstudeerboete.

Tilburgse hoogleraar vervalste data

Een hoogleraar cognitieve psychologie van de Universiteit van Tilburg is met onmiddellijke ingang op non-actief gezet. Voor zijn publicaties zou hij data hebben vervalst.
Four weddings and a funeral

Four weddings and a funeral

Zelfverzekerd over eigen kunnen, stevig verankerd in de provincie Limburg, internationaal (maar met 50 procent Nederlandse studenten), nauw samenwerkend met instituten en bedrijven in binnen- en buitenland. Prof. Martin Paul, voorzitter van het college van bestuur, schetste afgelopen maandag tijdens de opening van het academisch jaar in een gloedvo...

UM stijgt twee plaatsen in QS ranking

De Universiteit Maastricht staat op plaats 109 van de World University Rankings. De UM is twee plaatsen gestegen in vergelijking met vorig jaar en moet vijf Nederlandse universiteiten voor laten gaan. Hoogst genoteerd is de Universiteit van Amsterdam op plaats 63.
“Mijn moeder doet graag een stapje terug”

“Mijn moeder doet graag een stapje terug”

Avital Smeets (1993, Maastricht), eerstejaars rechtenstudent, sinds twee weken; woont in Maastricht, vrijgezel
“Wees brutaal en eis van de Provincie geld, vertrouwen en geduld”

“Wees brutaal en eis van de Provincie geld, vertrouwen en geduld”

Zuid-Limburg vergrijst in rap tempo. Hoe houd je met minder mensen het welvaartsniveau op peil? Wat kan de UM doen? In een bomvolle aula kwamen deze vragen aan de orde tijdens het ochtendsymposium Changing Demographics; Maastricht University’s contribution to the future of Limburg, een prikkelende bijeenkomst waar zwaargewichten als Deetman, Cerfon...
Chaos blijkt geen chaos

Chaos blijkt geen chaos

De KNAW heeft een agenda samengesteld van 49 belangrijke onderzoeksvragen. Elke week leggen wij een UM-wetenschapper een vraag voor. Deze keer: wiskundige Ralf Peeters die antwoordt op de vraag: Wat kunnen we zeggen over de toekomst van een chaotisch systeem?

Inspiratie

Verwachtingsvol beginnen dit jaar weer vele duizenden jongeren aan hun studie. Studeren is niet alleen kennis opdoen en het ontwikkelen van een academisch denkniveau, het betekent vooral de grenzen van je eigen capaciteiten leren kennen. Van mijn eigen studietijd herinner ik me dat ik me het eerste jaar vooral afvroeg of ik het in me had om een uni...

Pagina 10 van 16Eerste   Vorige   5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  Volgende   Laatste