Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor september 2011

DUO zwakt DigiD-alarm af

Zo gevaarlijk is het nu ook weer niet om met DigiD in te loggen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs. Als studenten geen beveiligingswaarschuwing krijgen, is er niets aan de hand, zegt een woordvoerder.

Fusies nog ver weg

Samenwerken willen ze graag, maar voorlopig gaan er nog geen universiteiten fuseren: noch de Vrije Universiteit en de UvA, noch de universiteiten van Rotterdam, Delft en Leiden.

“Buitenlandse student blijft niet weg om leges”

Hij is niet bang dat talentvolle buitenlandse studenten wegblijven nu de tarieven voor een verblijfsvergunning plotseling zijn verhoogd, schrijft minister Leers van Immigratie aan de Tweede Kamer.

NMa start onderzoek prijsafspraken universiteiten

De Nederlandse Mededingingsautoriteit is een onderzoek gestart naar mogelijke prijsafspraken tussen de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit. Ze heeft al onaangekondigd een bezoek afgelegd aan de instellingen.

Obligaties voor Leidse alumni

Alumni van de Universiteit Leiden kunnen vanaf deze maand beleggen in hun alma mater. De instelling wil 15 duizend obligaties van duizend euro uitgeven om de renovatie van een aantal monumentale panden te financieren. Leiden is de eerste Nederlandse universiteit die dit doet.

“Verwijten politieke benoeming UvA zijn nonsens”

Onverenigbare functies en een te korte beschikbaarheid waren voor staatssecretaris Zijlstra de reden om de voorgedragen kandidaten voor het voorzitterschap van de raad van toezicht van de Universiteit van Amsterdam af te wijzen.

Minder fietsen gestolen

Er zijn in Maastricht het afgelopen jaar 640 minder fietsen gestolen dan het jaar ervoor. In totaal werden er in 2010 2095 fietsen ontvreemd. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Volgens de politie is er geen aanwijsbare reden voor de vermindering. “Als iemand die veel diefstallen pleegt, zoals een verslaafde of een no...

Een consultatiebureau in Zuid-Soedan

Een consultatiebureau in Zuid-Soedan

Het begon met een reis naar Soedan voor de International Federation of Medical Student Associations (IFMSA) en eindigt – hopen initiatiefnemers en geneeskundestudenten Marieke Vonk en Astrid van Boxtel – met een grote kinderkliniek. Vonk en Van Boxtel wonnen maandag tijdens de opening van het academisch jaar de studentenprijs voor hun stichting Mpo...
Woest op laffe politici

Woest op laffe politici

Er komt aan deze universiteit een Jean Monnet Centre of Excellence dat het wetenschappelijk onderzoek rondom Europa wil aanjagen en het maatschappelijk debat bevorderen. Zeker dat laatste lijkt geen overbodige luxe.
“Ik herinner, dus ik ben”

“Ik herinner, dus ik ben”

Hij is eigen kweek. Studeerde psychologie in Maastricht, promoveerde cum laude bij prof. Harald Merckelbach en is als nu universitair docent verbonden aan de sectie forensische psychologie, onderdeel van het Maastrichts Forensisch Instituut. Afgelopen maandag, tijdens de opening van het academische jaar ontving dr. Henry Otgaar de Edmond Hustinxpri...
Pagina 12 van 16Eerste   Vorige   7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  Volgende   Laatste