Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor september 2011

Wie is Troy Davis?

UCM-student Lisa Dupuy schrijft elke week over de wonderlijke wereld van Twitter; ze kiest twee onderwerpen, tweets of trending topics.

Architecture study postponed

Only five people signed up for the European Master in Architecture at Maastricht University. A reason to postpone the study programme until next year.

Een ondraaglijke bal eigendunk

Beste Albert,   Ik heb er lang met John, mijn man, over gesproken, hoe ik moest reageren op die eruptie van jou van vorige week. Wat zeg ik: ejaculatie, dat is een betere term voor die woordenbrij die bijna al onze gezamenlijke ruimte op deze pagina in beslag nam. John adviseerde me om hoe dan ook heel kalm en waardig te blijven. Dat ik dus ...

D66’er Thom de Graaf naar HBO-raad

De Nijmeegse burgemeester Thom de Graaf wordt de nieuwe voorzitter van de HBO-raad. De voormalige politieke leider van D66 is maandag officieel voorgedragen.

Docent moet 7 halen: goed idee?

Studenten van Fontys Hogescholen mogen hun docenten een rapportcijfer geven. Daar gaat ook echt iets van afhangen voor de docenten: ze moeten voortaan minimaal een 7 scoren. Is dat de juiste aanpak?  

Meer buitenlandse studenten in lotingstudies

Steeds meer buitenlandse studenten beginnen in Nederland aan een lotingstudie als geneeskunde of tandheelkunde. Daardoor is er minder plek voor Nederlandse studenten. Dit meldt het Nederlands Dagblad vorige week op grond van cijfers die de Dienst Uitvoering Onderwijs heeft verstrekt. In 2006 kwam negen procent van de studenten aan lotingstudies ui...

Jonge ondernemers willen ‘topsportregeling’

Een groep jonge ondernemers hekelt de aanwezigheidsplicht op hogescholen en universiteiten. Ze waarschuwen dat ondernemerschap onder studenten wordt ontmoedigd in plaats van gestimuleerd.

“Hoger onderwijs moet toegankelijk blijven”

De Onderwijsraad maakt zich zorgen over de toegankelijkheid van het hoger onderwijs. Hij waarschuwt dat het stapelen van opleidingen mogelijk moet blijven.

Prestatieafspraken: de zoektocht gaat verder

Een deel van het geld voor hoger onderwijs moet voortaan worden verdeeld op grond van prestaties van instellingen, vindt staatssecretaris Zijlstra. Een kamermeerderheid steunt hem, maar twijfelt over de criteria.

Zijlstra houdt zijn kruit droog

Staatssecretaris Zijlstra ziet op dit moment geen aanleiding voor een gesprek met universiteitenvereniging VSNU over de tarieven voor tweede studies. Hij wil eerst het oordeel van de rechter afwachten.
Pagina 2 van 16Eerste   Vorige   1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste