Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor september 2011

Rutte wil studenten steeds meer laten lenen

Studenten moeten in de toekomst meer schulden maken om te kunnen studeren. Dat voorspelde premier Mark Rutte tijdens de algemene beschouwingen.

Lange schakelprogramma’s blijven duur

Staatssecretaris Zijlstra gaat geen maximum stellen aan het instellingscollegegeld voor schakelprogramma’s die langer dan een half jaar duren. Dat zei hij maandag in de Tweede Kamer.  

Derde onderzoek naar fraude Stapel

Na Tilburg en Amsterdam heeft ook de Rijksuniversiteit Groningen een commissie ingesteld die het werk van de frauderende sociaal-psycholoog Diederik Stapel gaat controleren. Hoogleraar Stapel werd twee weken geleden ontslagen door de Universiteit van Tilburg toen bleek dat hij onderzoeksdata verzon. Een commissie onder leiding van voormalig KNAW-p...

VVD gunt hbo’er geen wo-titel

Dat hbo’ers en academici straks na hun afstuderen dezelfde titel mogen voeren, is een “onverdiend cadeautje” voor het hbo, vindt VVD-kamerlid Anne-Wil Lucas.

CDA: “Geen landelijke toetsen in hbo”

Landelijke eindtoetsen in het hbo? Geen goed idee, vindt regeringspartij CDA. “De staatssecretaris wil in een moeras stappen.” Maar coalitiepartner VVD geeft het nog niet op.

Tweede studies: alleen als het te dol wordt, grijpt staatssecretaris in

Staatssecretaris Zijlstra gaat geen maximum stellen aan het collegegeld voor tweede studies, tenzij instellingen stelselmatig overvragen. Ook besparingen op de studiefinanciering leiden misschien nog tot lagere tarieven.

Nee, niet de SP

In een notendop: Dromen van een nieuw leven ver weg van duister Oss
De UM past niet toe en legt niet uit

De UM past niet toe en legt niet uit

Waarom kiest de Universiteit Maastricht voor dure licentiesoftware als er ook gratis open source-alternatieven bestaan? Dat vraagt datamanager Nico Rasters zich af, die werkt bij de afdeling Development & Alumni Relations.

Hulp aan vwo-docenten

De Universiteit Maastricht en de stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) hebben vorige week de handen ineengeslagen om de kwaliteit van het vwo te verbeteren. Het Maastrichtse Top Institute for Evidence Based Education Research (TIER) gaat samen met 18 LVO-docenten onderwijsvernieuwingen ontwikkelen en evalueren. TIER is opgericht door de uni...

Pagina 3 van 16Eerste   Vorige   1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste