Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor januari 2012

Duizenden euro’s verschil in collegegeld bachelor

Het collegegeld voor de opleiding geneeskunde bedraagt in Groningen 32 duizend euro, terwijl de Universiteit Maastricht slechts 8.500 euro in rekening brengt. De tarieven voor ‘tweede bachelorstudies’ lopen flink uiteen.

DUO moest vijf keer dwangsom betalen

Wie een studieschuld moet terugbetalen en weinig verdient, kan een lager maandbedrag aanvragen. Maar het duurt soms lang voordat de Dienst Uitvoering Onderwijs antwoord geeft.

Rotterdam mag university college in steigers zetten

Als het aan het ministerie van OCW ligt, mag de Erasmus Universiteit Rotterdam een eigen University College starten. De opleiding opent waarschijnlijk in september 2013 haar deuren. Volgens het ministerie van OCW is er genoeg behoefte aan een University College in Rotterdam. De opleiding heeft de zogenaamde macrodoelmatigheidstoets doorstaan. Die ...

Topje van de ijsberg?

De verhalen over diplomafraude in het hbo kent iedereen onderhand, maar hoe zit het met het wetenschappelijk onderwijs? Vier masterstudenten journalistiek van de Vrije Universiteit roepen alle academici op om misstanden te melden.

Diploma’s? Eens gegeven, blijft gegeven

Als een student eenmaal zijn diploma heeft, moet je hem niet terugroepen omdat zijn opleiding later door een visitatiecommissie is afgekeurd. Want dat is in strijd met de wet, stelt onderwijsjurist Peter Kwikkers.

Zijlstra herhaalt: streefcijfer niet heilig

Het streven naar 50 procent hoogopgeleiden is geen doel maar een middel, herhaalde staatssecretaris Zijlstra zondagmiddag nog maar eens. Onderwijs van hoog niveau is belangrijker.
“Ik heb de neiging om het conflict te vermijden”

“Ik heb de neiging om het conflict te vermijden”

Peter Muris (1964, Stein), hoogleraar ontwikkelingspsychopathologie sinds 1 juli 2011, kinder- en jeugdpsycholoog bij de Riagg; woont in Maastricht; vriendin (twee keer gescheiden, uit eerder huwelijk twee dochters van 17 en 16 jaar)         

ET Phone home

UCM-student Lisa Dupuy schrijft elke week over de wonderlijke wereld van Twitter; ze kiest twee onderwerpen, tweets of trending topics.
Een controlfreak en een pathologische perfectionist

Een controlfreak en een pathologische perfectionist

De Onderwijsprijs is deze keer voor de twee heren Bas van Diepen en Christian Kerckhoffs. Beiden werken aan de School of Business and Economics. Afgelopen vrijdag werden ze tijdens de Dies gelauwerd. De een is een ster in coaching, de ander een fenomenaal docent. Wat is de sleutel van hun succes? En kennen ze ook hun zwaktes?
Prison Break

Prison Break

Ype Driessen

Pagina 5 van 12Eerste   Vorige   1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste