Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor februari 2012

Meer buitenlanders dan hbo’ers naar universiteit

Er zijn in 2011 meer buitenlandse studenten dan hbo’ers aan een universitaire opleiding begonnen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van universiteitenvereniging VSNU.

Instroom universitaire deeltijdopleidingen gehalveerd

Universitaire deeltijdopleidingen zien hun studentenaantallen fors teruglopen. In Utrecht en Groningen is de instroom dit jaar bij sommige opleidingen gehalveerd. De langstudeerboete zou wel eens de doodsteek kunnen betekenen.
“Sierra Madre kan ik niet meer horen”

“Sierra Madre kan ik niet meer horen”

Dennis Ernes (1978, Vaals), controller SSC sinds 1 januari 2011, en prins Dennis II van Vaalser carnavalsvereniging Grensülle; woont in Vaals; vrijgezel
"You need a lot of stamps – as many as you can fit on it"

"You need a lot of stamps – as many as you can fit on it"

Evgen Vorobyov, 25, from Dnipropetrovsk (Ukraine), master’s student in European Studies  

Houston is dood

UCM-student Lisa Dupuy schrijft elke week over de wonderlijke wereld van Twitter; ze kiest twee onderwerpen, tweets of trending topics.

"Hoe kun je nu een 0 halen?"

Nu de resultaten van de eerste twee blokken en de eerste uitschrijvingen zijn verwerkt, mag de Maastrichtse rechtenfaculteit voorzichtig concluderen dat het Matching and Binding project zijn vruchten heeft afgeworpen. Maar natuurlijk is er voor de volgende keer altijd een les te leren; het systeem mag hier en daar worden aangescherpt.

Eén aanspreekpunt voor printerproblemen

Het is nog niet duidelijk of alle problemen met printers (storingen, slechte afdrukken) en computers in de bibliotheek en bij faculteiten verholpen zijn. Klachten van studenten hebben wel tot actie van de universiteit geleid, zo blijkt uit stukken die naar de universiteitsraad zijn gezonden. Maar volgens Philippe Brouwers van Dope, die de kwestie i...

“Ze riepen dat ik als de sodemieter terug naar het schip moest”

“Ze riepen dat ik als de sodemieter terug naar het schip moest”

Maandagmiddag half zes, boekhandel De Tribune. Schrijver/bioloog Redmond O’Hanlon staat op het punt het pand weer te verlaten. O ja, of er ergens een hoedenwinkel in de buurt is. Want hij heeft de zijne in een taxi achtergelaten en buiten is het Siberisch koud.
Een mens simuleren is sciencefiction

Een mens simuleren is sciencefiction

De KNAW heeft een agenda van 50 belangrijke onderzoeksvragen. Elke week leggen wij een UM-wetenschapper een vraag voor. Deze keer: Jos Kleinjans, hoogleraar milieugezondheidkunde, die antwoorden geeft op de vraag: kunnen we organen nabootsen op een chip?

Masturberen tijdens werktijd

Het verhaal: De ogenschijnlijk succesvolle New Yorkse yup Brandon Sullivan (Michael Fassbender) worstelt met een seksverslaving. Als hij niet op vrouwenjacht is in een van de clubs van Manhattan, kijkt hij naar internetporno of bezoekt hij prostituees. Liefdeloze, anonieme seks vormt de kwintessens van Brandons bestaan. Wanneer zijn labiele zus Sis...

Pagina 4 van 10Eerste   Vorige   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste