Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor februari 2012

Geen diplomafraude HvA

De Onderwijsinspectie maakt zich zorgen over de studie commerciële economie van de Hogeschool van Amsterdam en doet daar de komende weken verder onderzoek.  Wel heeft ze geconstateerd dat er geen sprake is van diplomafraude.

LSVb kondigt protestweek aan

Er komt een protestweek tegen de plannen van staatssecretaris Zijlstra. Van 19 tot en met 23 maart organiseren de Landelijke Studenten Vakbond en zijn lidbonden allerlei acties. Als het een succes wordt, volgt er misschien een landelijke demonstratie.

NWO hoeft niet bang te zijn voor Europese tegenvoeter

Onderzoeksgeld verdelen onder de beste wetenschappers? Dat wil het kabinet nog niet volledig aan Europa overlaten. Onderzoeksfinancier NWO blijft voorlopig voortbestaan.

Nog minder geld voor onderzoek

De overheid gaat nog minder aan wetenschappelijk onderzoek uitgeven dan gedacht. Het budget zakt naar 4,4 miljard euro per jaar in 2016. Dat is vierhonderd miljoen euro lager dan nu.

‘Studieschuld-loterij’ niet eerlijk

Het rentepercentage dat afgestudeerden voor hun studieschuld betalen wordt telkens voor een periode van vijf jaar vastgesteld. Dat gebeurt al twintig jaar, maar de onderwijswoordvoerders in de Tweede Kamer zijn ervan geschrokken.  

NWO vordert Stapel-geld voorlopig niet terug

Alleen als het nodig is, gaat NWO onderzoeksgeld terugvorderen van de Tilburgse fraudeur Diederik Stapel. Dat zei voorzitter Jos Engelen dit weekend in NRC Handelsblad.  

Zijlstra: VU versimpelde geen tentamens

Staatssecretaris Zijlstra heeft geen aanwijzingen dat de Vrije Universiteit opzettelijk tentamens heeft versimpeld om meer financiering binnen te krijgen.  

Amsterdam stampt 700 studentenwoningen uit de grond

In Amsterdam Zuidoost worden in september zevenhonderd nieuwe studentenwoningen opgeleverd. Ze mogen daar vijftien jaar blijven staan. In combinatie met 460 andere studentenwoningen moet er “een echte campus” ontstaan.

Jubilerend Rathenau temt het ‘bewijsbeest’

Als wetenschappers tot burgers en politici willen doordringen, moeten ze uit hun ivoren toren komen. En zo makkelijk is dat niet, zegt directeur Jan Staman van het Rathenau Instituut.
Liefde en het verraderlijke leven van alledag

Liefde en het verraderlijke leven van alledag

Volgende week is het weer zover: Valentijnsdag, de jaarlijkse ode aan de liefde. Maar wat is liefde eigenlijk? En waarom gaat het zo vaak mis? Op verzoek van Studium Generale houdt de Duitse filosoof Wilhelm Schmid op 8 maart de lezing De herontdekking van de liefde.
Pagina 6 van 10Eerste   Vorige   1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  Volgende   Laatste