Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor februari 2012

Veroordeelde student terecht weggestuurd

Een student die zijn docente stalkte, kreeg straf van de rechter en werd geschorst door zijn hogeschool. Daardoor haalde hij zijn propedeuse niet op tijd. Eigen schuld, oordeelt het College van beroep voor het hoger onderwijs.

Geen studie Portugees meer in Nederland

Na sterrenkunde schrapt de Universiteit Utrecht opnieuw een kleine opleiding. Portugese taal en cultuur verdwijnt, omdat te weinig studenten er belangstelling voor hebben.

Hulp voor vluchteling zonder diploma

Asielzoekers die naar Nederland vluchten hebben vaak geen diploma’s bij zich. Om de zoektocht naar een vervolgstudie of baan te vergemakkelijken start morgen een proef om hun opleidingsniveau vast te stellen.

Stormloop op Vici-beurzen

Nog nooit probeerden zoveel wetenschappers een Vici-subsidie van onderzoeksfinancier NWO te bemachtigen. Slechts 31 kregen uiteindelijk het geld om de komende vijf jaar een eigen onderzoeksgroep op te bouwen. Maastrichtse onderzoekers vielen niet in de prijzen.

“Geen steen mag op andere blijven in Europese wetenschap”

Wetenschappers moeten harder leren vechten voor hun onderzoeksgeld en vaker de strijd aangaan met hun collega’s uit andere EU-lidstaten, vindt de Ierse eurocommissaris Máire Geoghegan-Quinn van onderzoek en innovatie.

TU Delft vergoedde vakantiehuis decaan

Decaan Marco Waas van de TU Delft declareerde 23 duizend euro voor een reis naar Boston. Ruim dertienduizend euro betrof de huur van een vakantiehuis. Verder kreeg hij een huurauto en vliegtickets vergoed.
Beurs

Beurs

Ype Driessen

Vijf compenseren mag nu ook bij UvA

Aan de Universiteit van Amsterdam mogen eerstejaars studenten straks een onvoldoende compenseren met een hoger cijfer voor een ander vak. Staatssecretaris Zijlstra ziet geen bezwaar.

Ook Radboud-filosoof gelooft in ufo’s

De Delftse docent Coen Vermeeren is niet de enige wetenschapper die in vliegende schotels gelooft. Taede Smedes, godsdienstfilosoof en theoloog aan de Radboud Universiteit, neemt het voor hem op.
Herman Kingma, evenwichtskunstenaar en Realpolitiker

Herman Kingma, evenwichtskunstenaar en Realpolitiker

De oude en tegelijkertijd nieuwe voorzitter van de universiteitsraad, prof. Herman Kingma, is vooral iemand van de resultaten. “Als je moet kiezen tussen zichtbaarheid voor de kiezers en effectief optreden, kies ik voor het laatste.”  
Pagina 8 van 10Eerste   Vorige   3  4  5  6  7  [8]  9  10  Volgende   Laatste